Прочитај ми чланак

Пораз храброг Мајамија, Лејкерси су шампиони НБА! (ВИДЕО)

0

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса су у шестој утакмици финала НБА лиге победили Мајами са 106:93, стигли до четвртог тријумфа у серији и укупним резултатом 4-2 освојили титулу шампиона!

Франшизи из Калифорније то је 17. наслов првака чиме је изједначен рекорд досад најтрофенијег тима лиге, Бостон Селтикса.

Foto: Tanjug/AP Photo

Лејкерси су одиграли бриљантан меч, водили су од почетка до краја, а крајња разлика од 13 поена је последица опуштања у последњем кварталу, који је Мајами добио са 35:19.

Питање победника практично је решено до полувремена пошто је тим тренера Френка Вогела за прва 24 минута игре стекао предност од 28 поена.

Толико је поред свог имена уписао најбољи појединац меча, Леброн Џејмс, уз 14 скокова и десет асистенција.

Тим учинком је себи обезбедио и трофеј за најкориснијег играча финалне серије.

Одлично га је пратио Ентони Дејвис који је упркос повреди уписао 19 поена и 15 ухваћених лопти, а истоветан поентерски учинак имао је Реџон Рондо.

Вреди истаћи и да је искусни плејмејкер убацио чак девет поена за шест минута у другом делу прве четвртине.

Поново је за тим веома користан био Кентавијус Колдвел-Поуп са 17 поена, а двоцифрени учинак је уписао и Дени Грин са 11 поена.

На супротној страни је бољи од осталих био ровити Бем Адебајо са 25 поена, десет скокова и пет асистенција, док Џими Батлер није успео да се опорави од исцрпљујуће пете утакмице, те је за 45 минута на паркету уписао свега 12 поена уз осам асистенција и седам скокова.

За Мајами је заиграо и тешко повређени Горан Драгић, у игри је био 19 минута и забележио по пет поена и ухваћених лопти.

Солидне роле су имали Џеј Краудер са 12 и Данкан Робинсон са десет поена, што није био случај са Тајлером Хироом пошто је за 30 минута постигао свега седам поена.