Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Бугари засули Хрвате бакљама уз повике: “Југославија“! (ВИДЕО)

0

Huligani_705838S1

Није неочекивано што им је било узвраћено, пет минута трајао је прекид утакмице.

Горело је на Левском, добро што је утакмица уопште завршена. У 22. минути ескалације доживеле су врхунац, бугарски навијачи са северне трибине, углавном присталице ЦСКА из Софије бакљама су почели да гађају око 700 Хрвата.

Није неочекивано што им је било узвраћено, пет минута трајао је прекид утакмице док специјалци нису успоставили контролу. Јаки кордон полицајаца под пуном спремом стао је испред трибине са хрватским навијачима. Пола репрезентативаца, на челу с Даријем Срном и Домагојем Видом, а затим су им се прикључити Иван Ракитић, Ивица Олић … кренуло је смиривати ситуацију.

Некако истовремено полиција је имала посла и на јужној трибини с другом групом бугарских фанова, припадника и навијача клуба Левски. Очито се свака утакмица Хрватске и Бугарске у Софији мора да одигра у узаврелој атмосфери. Такви су ти дербији Хрватске с балканским државама.

Како дан у граду у којем се играју такви сусрети може имати два потпуно различита лица показала је управо Софија.

И док су Хрвати током петка мирно испијали кафу у центру, испред стадиона је већ пре утакмице дошло до тучњаве ратоборних. БББ-овци, Армада, Торцида, Ултраси …, они су заузели прве редове на хрватском сектору на трибини и чим су стигли фанови ЦСКА кренула су препуцавања.

На скандирање Бугара „Југославија, Југославија“ одговорили су ироничним аплаузом, да би запевали „Зови, само зови“.

Збивања на трибинама узела су много пажње присутнима на стадиону, немало гледалаца пратило је утакмицу једним оком.

Домаћини су се љутили на шпанског судије Лахоз, могло се чути са трибина повици „УЕФА, мафија“.

(Јутарњи.хр, видео: Спортал)