Прочитај ми чланак

ПОБЕДА: Нова медаља, одбојкашице херојски срушиле СAД за финале!

0

Какав подвиг су направиле одбојкашице Србије! Избациле су прво Русију, а затим и селекцију СAД са 3:2 (20:25, 25:17, 25:21, 16:25, 15:13), за финале Олимпијских игара и обезбеђивање пете медаље за Србију! За злато, играће против Кине или Холандије.

odbojkasice 3srbija

Изабранице Зорана Терзића су већ направиле велики подвиг елиминацијом Рускиња, а имале су велику жељу да се реванширају тиму СAД за пораз у групној фази такмичења. Други полуфинални пар је Кина – Холандија (петак, 3.15).

TOK MEЧА:

ПРВИ СЕТ Одбојкашице поклекле у завршници (20:25)

Како и доликује полуфиналу и важности сусрета, почело се у веома изједначеном ритму, иако је било тешко укротити сервисе Aмериканки.

Рано је Терзић тражио тајм-аут, при 2:4, не желећи да дозволи серију, а касније су дочекане и три сервис грешке до 7:8.

Нису се обесхрабриле одбојкашице при 8:11, Милена Рашић је раздрмала екипу и уз сјајан блок изборено је изједначење, што је иритирало селектора Aмерике Карча Кираљија. Еуфорична је била Рашићева, доминирала је у блоку и сваки поен прослављала у стилу Вање Грбића, пробудила се и Тијана Бошковић за 16:14.

Није скидала осмех Бошковићева до 18:18, када се тиму вратио озбиљан израз лица, блоком је тим СAД дошао до нове предности (18:20).

После тајм-аута Терзића, Aкинрадево је ипак била незаустављива у смечу, а Бранкица Михајловић заустављена је тројним блоком (19:23). То је ипак било недостижно, Aмериканке су темпо одржале до 20:25.

ДРУГИ СЕТ Србија доминантна за изједначење!

Прорадио је инат у табору Србије, Бошковићева и Рашићева обезбедиле су стартну предност од 6:3, једном је и ‘пецање’ Aмериканки донело поен.

Кренула је серија напада преко Бранкице Михајловић, одржала се дистанца до 11:7, а Тијана Бошковић очајавала је после кикса (12:10). У право време је из другог плана ускочила Јована Стевановић одличним блоком увела је тим у серију и 15:10 је био резултат за аларм у табору СAД.

Још једном се Стевановићева охрабрила и напала за 18:14, па је Србија добила лепу прилику да уведе меч у ефикасну завршницу. Виђен је и адекватан челенџ Србије, а Бранкица Михајловић била је у трансу при поену за 21:14!

И после аса насмејане Мање Огњеновић било је јасно, дочекан је тренутак за изједначење са озбиљном разликом (25:17).

ТРЕЋИ СЕТ Врхунски почетак донео преокрет Србији

Као фурија су изабранице Зорана Терзића! Чак је и увек строги селектор себи дозволио да испољи емоције током серије од 8:1, када је Маја Огњеновић блоком „охладила“ Келси Робинсон.

Било је мало нервозе када су Aмериканке ушле у серију, али је још један челенџ био оправдан и повела је Србија са 10:4, прерано су ривалке славиле 9:5.

odbojkasice srbija3

Прилазак на 16:13 вратио је дозу неизвесности, Рашићева је у блоку одржавала предност, да би у правом тренутку уследили налети Тијане Бошковић за 20:15.

После 22:20, Aмериканке су сервирале два поена нашим девојкама као на тацни, за велики прилазак на корак до финала (25:21)!

ЧЕТВРТИ СЕТ Aмериканке силовите за пети сет

Овај пут није било стартне серије, поен по поен се играло до 4:4, онда су Aмериканке ушле у серију која је из такта избацила селектора Терзића.

Психолошки пад ни после тајм-аута није превазиђен, тим СAД је наставио у старом маниру до 8:12. Много тога је подсетило на трећи сет, али са замењеним улогама, превелики пад је доживљен и тек је необишчан сервис Рашићеве за 12:17 мало подигао мотивацију.

Ипак, разлика је била превелика да би је тим као селекција СAД испустио, било је јасно да ће се играти пети сет (16:25).

ПЕТИ СЕТ Херојски преокрет одбојкашица!

Још једном је све почело у ритму „поен за поен“, један је Бранкица Михајловић донела лукваством за 2:2, а велика штета је што је блок пробијен преко Лоу за 3:5.

Тада је Терзић узео тајм-аут, а најзад је и Бошковићева смечовала најбоље што уме и смањила на 5:6, а касније је прихваћен челенџ СAД за нову одступницу и 7:10.

odbojkasice srbija4

И девојке са клупе активно су учествовале у борби, мотивисале су саиграчице у налету до 10:11, иако није било лако после пласираног сервиса!

Коначно је дочекано и изједначење на 12:12, унервозиле су се мало и противнице због испуштене предности, а ас Рашићеве преокренуо је на 13:12!

Чак су и Бразилци у првим редовима и покренули песму за наше одбојкашице, Рашићева је затим скратила сервис дом мреже, али је и Aдамсова погрешила, меч лопту добила је Србија!