Прочитај ми чланак

Победа Ане Ивановић у Дохи

0

Ana Ivanovic

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у друго коло турнира у Дохи, пошто је вечерас на старту победила Словакињу Данијелу Хантухову.

Ивановић је први сет добила резултатом 7:5, а у другом је повела са 1:0, када је Хантухова, због повреде ноге, предала меч.

За улазак у четвртфинале, Ивановић ће играти против 34. тенисерке света Чехиње Кларе Закопалове, коју је побеђивала у претходна два међусобна сусрета.

Меч Ивановић – Хантухова почео је са три узастопна брејка, а два је направила Словакиња, која је предност чувала све до десетог гема, када је при вођству од 5:4 сервирала за сет.

Ивановић је, ипак, искористила последњу прилику да се врати, направила је брејк, а потом је добила и наредна два гема и повела са 1:0.

Посао јој је, међутим, био олакшан, јер се Хантухова у финишу сета повредила и отежано се кретала, због чега је после губитка првог гема у другом сету била приморана да преда меч.

 На турниру у Дохи игра и Јелена Јанковић, која је у првом колу била слободна, а у другом ће се састати са Италијанком Карин Кнап.

 

(ФоНет)