Прочитај ми чланак

ПЕТКОВИЋ: Због једног генералног директора српски фудбал трпи несагледиву штету

0

Легендарни српски фудбалер и тренер Илија Петковић рекао је да га радује атмосфера у A репрезентацији Србије и изразио наду да ће у предстојећим квалификацијама за Светско првенство остварити добар резултат.

Фото: Принтскрин

Фото: Принтскрин

„Оно што ме радује јесте амбијент који видим. Све структуре у Савезу учиниле су да селектор (Славољуб) Муслин и сарадници, наравно и играчи, имају подршку на овом новом путу. A она је, рекао бих, предуслов за добар резултат. Мислим да ће народ све то да препозна и буде уз своју репрезентацију Ирске на стадиону ‘Рајко Митић“, рекао је Петковић.

Он је казао да репрезентација има квалитет у свим сегментима и оценио да резултат неће изостати уколико буде подршке јавности.

„Муслин и сарадници знају шта раде, атмосфера у репрезентацији је одлична, а могао сам да се уверим у њихову огромну посвећеност и одговорност коју носе. Имамо квалитет у свим сегментима, уз подршку јавности, ја видим само добре ствари у будућности“, рекао је Петковић.

Он се осврнуо и на репрезентацију Србије за играче до 21 године коју у Вићенци од 18.30 очекује утакмица седмог кола квалификација за Европско првенство 2017. године у Пољској.

„Мотив и жеља су огромни, о знању и енергији нећу ни да причам, јер овде су момци који су у свом узрасту већ приредили незаборавне, историјске тренутке за наш фудбал. Играчи који су били европски и светски прваци. Време и наше стрпљење морају бити њихови савезници, а ја сам уверен да ће они на терену да учине све како би оправдали квалитет који имају“, рекао је Петковић.

Сва пажња фудбалске јавности усмерена је ка A репрезентацији, поготово после неуспеха клубова у квалификацијама за европске купове. Из домаће лиге позив у A тим добио је само Aлександар Катаи.

„Када сте поменули Катаија, прочитао сам изјаву једног генералног директора и остао шокиран. Човек који је већ сахранио један клуб и који својом бахатошћу годинама у фудбалу све подређује само свом џепу и интересу, жали што репрезентација није полигон за продају играча?! Због њега и његове приватне менаџерске гериле која годинама наше младе играче продају као бело робље, српски фудбал трпи несагледиву штету“, рекао је Петковић.

Он је казао да је „тај функционер на сва уста“ прво обећавао Лигу шампиона, а затим и Лигу Европа.

„Својом сулудом политиком довођења прескупих странаца полутана обмануо је навијаче и доживео дебакл. Све време, прво после једне, а онда и друге елиминације, ћутао, али када се продају играчи, онда је он најгласнији. И сада му треба алиби за гомилу оних његових играча који у земљи Србији примају по 500.000 евра, а не вреде ни петину тог новца. Страшно је, уосталом, када чујем изјаву бројних навијача нашег највећег клуба који кажу ‘Срамота ме што је тај човек функционер мог клуба’. Такви људи су канцер српског фудбала, а он одавно већ прави несагледиву штету, још од времена када је ангажовао првог страног селектора. И тада само због својих приватних менаџерских комбинација“, рекао је Петковић.

На питање да ли ће A репрезентација Србије 5. септембра против Ирске имати подршку публике, Петковић је рекао да је због „осионости, бахатости и отимачине“ као што је „онај функционер“ српски фудбал на лошем гласу.

„Aли мислим да долазе бољи дани и то је оно што те ‘приватнике’ плаши. Мислим да народ то препознаје и да фудбал заслужује боље људе, односно да ће подржати своју репрезентацију онда када је то веома важно, A понедељак је дан када треба сви да кренемо ка стадиону ‘Рајко Митић'“, закључио је Петковић.

Утакмица првог кола Групе Д квалификација за Мундијал 2018. године у Русији између Србије и Ирске играће се у понедељак од 20.45 на стадиону „Рајко Митић“.