Прочитај ми чланак

ПАРТИЗАН ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО: Ноћни позиви Милутину Шошкићу, принуде, страхови…

0

partizan2

Саопштење преносимо у целости:

– Радна група ФК Партизан је у пуном саставу, на својој седници, одржаној 23. марта 2016. године, анализирала актуелно стање у Клубу.

Том приликом је констатовано задовољство унапређењем спортских резултата у протеклом периоду и изражена нада да ће они у будућности бити бољи, чиме је пружена потпуна и недвосмислена подршка спортском сектору, стручном штабу и играчима првог тима.

Радна група се осврнула у анализи и на одређене дилеме и недоумице у јавности поводом питања термина заказивања ванредне изборне Скупштине ФК Партизан. Истакнуто је да је овај привремени орган управе поступа у свему према одредбама Статута ФК Партизан, да је предано радио на организацији и остваривању услова за заказивање ванредне изборне Скупштине.

Истовремено, закључено је да медијски натписи, тврдње, спекулације и текстови у вези са постојањем тзв. две струје у Партизану једноставно не одговарају истини. У ФК Партизан постоји само једна “струја” – ПАРТИЗАН и његове легално изабране институције. Насупрот њима стоји одређена групација, нејасне структуре, неодређеног обима, правно неука, неспремна да јавно изађе са бројем чланова Скупштине који је подржавају потписима, а коју предводи г. Новак Недић, генерални секретар Владе Републике Србије.

Предводник ове групе недостојно и неовлашћено настоји да нуђењем услуга, страхом и принудом утиче на угледне партизановце како би подржали ову непринципијелну скупину.

Заклаљајући се иза “црно-беле љубави” до последње трунке личног уплива и утицаја, злоупотребама и манипулацијом тобож државних интереса, чини недостојна дела не само према Клубу вишедеценијске традиције већ и према држави коју тако често, олако и беспризорно настоји да подупре у своје ситносопственичке интересе.

Тако не преза ни да се окористи именом и функцијом председника Владе Републике Србије, који је, у неколико наврата, институцијама Клуба јавно обзнанио да иза свега тога не стоји а својевремено истакао забрану државним функционерима да се на било који начин мешају у институције спортских организација

Предводнику ове скупине није страно ни да злопутребом државних институција у ноћним часовима позива у зграду Владе Репубилике Србије и легенду Партизана, г. Милутина Шошкића, који је о томе, видно узнемирен, обавестио Радну групу ФК Партизан или да сличне активности чини у згради Скупштине Града Београда, заједно са високим градским функционерима. Да ли су зграде Владе Републике Србије и Скупштине Београда место где се прикупљају потписи за сазивање скупштине једног фудбалског клуба?

Радна група ће увек бранити институције система, јер је то једини начин одбране правне сигурности и стабилности ФК Партизан и државе у целини.

Следствено свом основном задатку припреме и испуњења услова за одржавање ванредне изборне Скупштине ФК Партизан, Радне група је данас поднела иницијативу Надзорном одбору да одлучи о термину њеног заказивања.

Надзорни одбор Клуба ће своју седницу одржати у понедељак, 28. марта, када ће и одлучивати о овој иницијативи.

Верујемо да ће Надзорни одбор ФК Партизан поступити у свему по Статуту и донети одлуку која ће и јавности и свим заинтересованим лицима омогућити да у оквиру најважнијег органа Клуба, Скупштине, демократски и аргументовано укрсте ставове и размишљања а, потом, изаберу органе управљања који ће репрезентовати ФК Партизан у наредном периоду – стоји у саопштењу на сајту ФК Партизан.