• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан упутио апел Евролиги, ФИБА и клубовима за помоћ Србији
Прочитај ми чланак

Партизан упутио апел Евролиги, ФИБА и клубовима за помоћ Србији

0

14006738862472

 Клуб из Хумске ће и у наредним данима предано радити на контактирању свих тимова, лига, појединаца из кошаркашког света и у име грађана Србије затражити сваки вид помоћи који су наши пријатељи спремни да учине

Кошаркашкли клуб Партизан је надалеко познат као институција пребогате историје, која је изнедрила бројна велика имена и против које свако, врло радо, жели да одмери снаге. Као један од таквих црно-бели клуб решио је да искористи свој утицај и све кошаркашке пријатеље обавести о стању у нашој земљи. Највеће поплаве у историји Србије угрозиле су животе многих људи, нанеле незапамћену материјалну штету и разориле села и градове.

Партизан је на адресу Евролиге, ФИБА и свих евролигашких клубова упутио писмо у којем их позива да својим утицајем прошире вест о великој трагедији која се десила, укључе се колико год могу у помоћ угроженим подручјима.

Клуб из Хумске ће и у наредним данима предано радити на контактирању свих тимова, лига, појединаца из кошаркашког света и у име грађана Србије затражити сваки вид помоћи који су наши пријатељи спремни да учине.

Текст писма преносимо у целости:

Драги пријатељи,

Кошаркашка заједница има снажан утицај, а у овим тешким временима по Србију потребно нам је да чујете наш позив и помогнете нам.

Као што вероватно знате, обилне кише и поплаве задесиле су Србију и изазвале евакуацију преко 25.000 грађана у претходних пет дана. Предео који је захваћен катастрофалним поплавама захватило је преко 30 градова и села у западној и централној Србији.

Многи од тих предела немају воду за пиће, струју, нити могућност било каквог вида комуникације. Људи су изгубили своје домове, села и комплетна инфраструктура потпуно су уништена. У неке делове Србије још увек је могуће доћи једино из ваздуха.

Као одговор на катастрофу која је је задесила нашу земљу, становништво покушава да помогне онима на које су поплаве највише утицале. Бројне светске организације, хуманитарна друштва, земље широм света и народ са свих континената помаже Србији и српском народу.

Кошаркашки клуб Партизан заједно са својим играчима, бившим и садашњим, тренерима и члановима стручног штаба ради све како би помогао суграђанима, али у овом тешком тренутку потребна нам је ваша помоћ. Кошарка има значајан утицај у свету, зато вас молим да раширите глас и помогнете колико год је то могуће. Молимо вас и да искористите свој утицај у медијима, на навијаче, спонзоре и све људе добре воље да се вест прошири што више и помогну. Људима којима су поплаве уништиле све у најгорим поплавама у историји Србије свака помоћ је преко потребно, више него икада. Сигурни смо да ће сваку вашу помоћ народ Србије изузетно ценити и памтити заувек.

Имамо прилику да покажемо кошаркашкој заједници да можемо да направимо разлику и да смо сви на истој страни – један тим, различитих боја, али са једним циљем. Кошаркашка заједница је јака и док сви заједно делимо радост и велику енергију током спортске сезоне, верујемо да у тешким тренуцима можемо да се издигнемо изнад свега, подигнемо свест свих људи и помогнемо, сви заједно као један тим. Хајде да победимо у овој утакмици заједно!

Искрено ваш,

Предраг Даниловић,

Председник КК Партизан

 

ENGLISH TRANSLATION

14006742835434

„Dear friends,

Basketball community has strong influence and in these very difficult times for Serbia we need your attention and call to action.

As you probably know, heavy rain and floods have hit Serbia causing the evacuation of almost 25.000 people in five days. The area affected covers over more than 30 cities and villages in eight districts mostly in Central and Western Serbia.

Many of them are without drinking water, electricity and communication, people lost their homes, villages and complete infrastructure is ruined; some areas can still be reached only from the air.

In response to the disastrous floods in Serbia, people in our country are trying to help those who are directly affected. Numerous international organizations, charities, countries around the world, people from all the continents are helping people in Serbia.

BC Partizan NIS together with players, former players and coaches will do everything to help our own people, but in this hard moment we also need your assistance. Basketball has significant influence, so, please help us spread the word and fundraise. Please use your influence in media, on fans, official sponsors and all the people of good will to spread the word and help. The people of the districts struck by the worst floods in history of Serbia are suffering and need it more than ever. Any kind of your help will be highly appreciated and of great importance.

Wire instruction (in EURO):

Beneficiary: Ministry of Finance – Treasury Department

Address: Pop Lukina 7-9, RS – 11000 Beograd – Serbia

SWIFT: DEUTDEFF

Account No.: RS35 9085 0461 9019 3230 80

Reference: Help for flooded Serbian regions

Wire instruction (in USD):

Beneficiary: Ministry of Finance – Treasury Department

Address: Pop Lukina 7-9, RS – 11000 Beograd – Serbia

SWIFT: BKTRUS33

Account No.: RS35 9085 0461 9019 3230 80

Reference: Help for flooded Serbian regions

Please let us know about your intentions and actions you may organize.

We can show that basketball community can make a difference and that we all are at the same side – one team with different colors, but the same goal. Basketball community is strong and as we share joy and great energy during sport season, we believe that in difficult moments we can raise awareness and help, all together as one team! Let’s win this match together!

Sincerely yours,

BC Partizan NIS Belgrade and People of Serbia

Predrag Danilovic
( Моззартспорт )