Прочитај ми чланак

ПAРТИЗAН У ТЕШКОЈ СИТУAЦИЈИ: Црно-бели не иду у Европу?

0

Не памти се кад је Партизан био шести на табели после 24. кола, теоретски може да оде у плеј-аут, а не са Звездом у плеј-оф.

Два везана пораза у уводним колима пролећног дела сезоне довели су фудбалере Партизана у ситуацију да озбиљно угрозе пласман у плеј-оф најјачег домаћег такмичења!

До краја другог дела сезоне остало је још шест кола, а тим из Хумске има скроман учинак од свега десет победа, шест ремија и чак осам пораза, што му је тренутно довољно само за шесту позицију на табели Суперлиге.

Првопласирана Црвена звезда им бежи нестварна 32 бода, а актуелни шампион има само пет бодова више од деветопласиране Младости, која би у ситуацији да се првенство данас заврши играла у плеј-ауту.

Тим тренера Ивана Томића наредног викенда гостује у Нишу екипи Радничког и на том сусрету једноставно мора да освоји сва три бода уколико не жели себе да увуче у још један озбиљан проблем и можда уђе у историју као једна од најлошијих екипа у историји клуба.

С друге стране, већ у среду црно-бели против исте екипе, али у Београду, играју меч четвртфинала националног купа, а освајање овог трофеја челници клуба из Хумске су означили као приоритет у текућој сезони. Разлог за то је врло јасан, будући да је то најлакши начин за актуелног шампиона да наредне сезоне обезбеди учешће у Европи јер ће с оваквом игром и резултатима кроз Суперлигу то бити врло тешко.

ПAРТИЗAН ДО ПОДЕЛЕ НA ПЛЕЈ-ОФ И ПЛЕЈ-AУТ

25. коло
Раднички – Партизан

26. коло
Партизан – Вождовац

27. коло
Чукарички – Партизан

28. коло
Партизан – Радник

29. коло
Јавор – Партизан

30. коло
Партизан – Младост

Извор: Курир