Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ: Партизан у надокнади до преокрета

0

FK Partizan 23852_640x443

Фудбалери Партизана уписали су победу на старту Јелен Суперлиге, пошто су тек после преокрета савладали екипу Вождовца – 3:1 (0:0).

На мечу на Врачару није било превише фудбала до последњих петнестак минута, да би од тада видели чак четири гола.

Најпре су домаћи повели у преко Трипковића у 74. минуту, али је само пет минута касније Стошић сместио лопту у своју мрежу. Преокрет црно-белима донео је Волков у другом минуту надокнаде, да би прва три бода за вицешампиона потврдио резервиста Беко Фофана.

Екипа Марка Николића имала је иницијативу од самог старта меча, али није успевала да савлада Супића. Најбољу прилику у првом делу игре пропустио је Петар шкулетић, када је лоше шутирао са ивице петерца, али је се ипак најзанимљивији детаљ првог дела десио у 12. минуту. Голман домаћих желео је далеко да испуца лопту, али је погодио Лазовића у леђа. На његову срећу – лопта је завршила поред стативе.

Ни наставак није донео ништа ново, да би Вождовац повео у 74. минуту, Претходно је Супић спасао сигуран аутогол, а, бивши омладинац Рада, Стефан Трипковић после одбитка послао лопту са ‘капице’ у даљи угао Лукачевог гола. Није Партизан престао са нападима, а Миодраг Стошић, пет минута касније, центаршут Волкова шаље у своју мрежу.

Тотални преокрет виђен је тек у другом минуту надокнаде. Никола Дринчић је преварио двојицу чувара, продужио пâс на крило до Мирослава Вулићевича – који је шаље високо на другу стативу, а Волков у гол. Тачку на меч и први тријумф ставио је резервиста Исмаел Беко Фофана, у последњим тренуцима меча.

Иако је њихов тим славио, навијачи Партизана нису били задовољни издањем свог тима, па су вређали тренера Марка Николића.

Јелен Суперлига почела је у суботу, осим шампиона Црвене звезде, победе су забележили и Чукарички и Борац из Чачка. Коло затвара дуел између Војводине и ОФК Београда од 19 сати.

Вождовац: Супић, Китановски, Стошић, Станимировић, Стојковић, Обрадовић, Синђић, Петровић, Пантелић, Трипковић, Дамњановић.

Партизан: Лукач, Вулићевић, Б. Илич, Станковић, Волков, Гулан (од 70. Илић), Дринчић, Грбић (од 59. Лука), Нинковић (од 82. Фофана),

Меч је отворен неспретном реакцијом новајлије Бране Илича, али је опасност отклоњена, па је Партизан убрзо преузео контролу. После неколико покушаја са бока, умало нисмо видели један од бизарнијих аутоголова. Голман Супић је желео далеко да испуца лопту, али је неспретно погодио Данка Лазовића у леђа. На његову срећу, лопта одлази поред десне стативе.

Наставили су црно-бели са нападима. Најпре је Владимир Волков шутирао главом, да би, у наставку акције, после корнера волеј Мирослава Вулићевића завршио поред леве стативе гола.

У наредних десет минута није било превише узбуђења, а видели смо и први тајм аут, због велике врућине. Партизан је наставио да напада, али је наредну велику прилику имала домаћа екипа. Илич и Вулићевић су се спетљали, али је Пантелић са само пет метара пребацио гол Лукача. До краја првог дела игре није било узбуђења, а последњу прилику пропустио је Петар Шкулетић.

Двоструког стрелца против Лудогореца лепо је упослио Никола Нинковић, али је нападач Партизана шутирао право у Супића.

Уводних десетак минута наставка није донело ништа ново на терену. Партизан је поново брзо преузео контролу, Вождовац се свесно повукао, али играчи тима из Хумске никако не упсевају да погоде оквир гола Супића. Прва велика прилика у наставку виђена је у 50. минуту. Дринчић је послао оштру лопту на петерац, она је пала код друге стативе, али је нико није закачио. Супић је протестовао јер је судија показао да је лопта за Партизан, сматрајући да треба да припадне његовом тиму, и зарадио жути картон. Затим су солидну ситуацију имали и домаћи, после грешке Волкова, али Китановски, у ситуацији 3 на 2, очајно центрирао.

У међувремену, Предраг Лула је заменио Петра Шкулетића, а Вождовац имао нову прилику. Овога пута је Трипковић шутирао са ивице казненог, али је његов ударац на петерцу изблокирао саиграч Дамјановић.

Како Партизан није успео да крунише своју иницијативу, домаћа екипа је то успела да казни. Прво је Супић још једном спасао свој гол, када је, после неспретне реакције свог дефанзивца на ивици петерца, рефлексно ногом избацио лопту у корнер. Уследио је напад Вождовца и прекид на тридесетак метара улево. Лопта је избачена на капицу, а Стефан Трипковић је лепо примио и сјајним удрацем погодио даљи угао гола Лукача – 1:0.

Ипак, није екипа Зорана Милинковића дуго задржала вођство. Црно-бели нису престајали с нападима, да би после продора Волкова по левом крилу стигло изједначење.

Леви бек Партизана је послао лопту на прву стативу, штопери домаћих се нису најбоље разумели, а лопта се од Стошића одбија у даљи угао гола – 1:1.

Марко Николић је непосредно пре вођства Вождовца уместо Николе Гулана на терен послао Сашу Илића, док је Беко Фофана добио шансу уместо Николе Нинковића.

Огромну шансу за Партизан пропушта Владимир Волков у 85. минуту. Лопта је дуго путовала после прекида, да би на крају стигла до левог бека – који је са пет метара шаље високо преко пречке.

Тражили су играчи Партизана пенал у уласку у последњи минут регуларног тока, али главни арбитер је сматрао да није било намере, па је показао да се игра настави. Већ у следећем нападу, стрелац јединог гола, Трипковић добија други жути картон.

Нису гости одустајали од офанзиве, а такав приступ исплатио им се у трећем минуту надокнаде. Дринчић је преварио двојицу чувара и продужио лопту до Вулићевића. Десни бек је послао високо на другу стативу, а Волков је одличним ударцем послао у даљи угао – 1:2.

Нису се домаћи опоравили од шока, па је победу гостију потврдио Исмаел Беко Фофана, после контре у режији Илића и Лазовића – 1:3.

(Б92)