Прочитај ми чланак

ПАРТИЗАН: Опрез – Јавор!

0

vuk-v

(Мондо.рс)

Црно-бели у Хумској дочекују неугодног ривала, који је умео да „откида“ по два бода. Улаз бесплатан, тренер Рашовић најављује искупљивање за пораз у Новом Саду.

Само једна убедљива победа над Јавором од сезоне 2008/09, када су Ивањичани ушли у Суперлигу, и четири ремија у међувремену, права су позивница за навијаче Партизана да у суботу у 19 часова испуне трибине стадиона у Хумској улици.

Јавор је традиционално незгодан ривал за црно-беле и то је „јачи“ разлог за Гробаре да пруже подршку црно-белима у утакмици 8. кола Јелен Суперлиге, у поређењу с тим да клуб слави 68. рођендан и да је Управа тим поводом отворила капије стадиона.

Са четири узастопне победе над Јавором у последње две сезоне, резултатима 0:1, 2:1, 2:1 и 0:2, Партизан слови за фаворита, али…

„Желим да се екипа уклопи у слављеничку атмосферу и да се победом одужимо навијачима који ће доћи у великом броју. Желимо да одиграмо добру уитакмицу и да исправимо грешке из Новог Сада“, рекао је тренер Партизана Вук Рашовић.

БИЛАНС

Београд    9 – 7 – 2 – 0 – 22:5
Ивањица 6 –  4 – 2 – 0 – 7:3
Укупно     15 – 11 – 4 – 0 – 29:8

Стратег црно-белих истакао је да се Ерик Ђемба Ђемба опоравио и да озбиљно конкурише за место у тиму, а изостаће Саша Илић због вирусне инфекције. Рашовић је оценио да је Илић од непроцењивог значаја за тим, а сутрашња утакмица са Јавором је путоказ „да видимо да ли екипа може да изроди новог вођу за будућност“.

Тренер Партизана је оценио да је Јавор добра такмичарска екипа која је победом над Црвеном звездом показала да има добар тим.

„Знамо како игра Јавор и мораћемо да водимо рачуна о њиховим контранападима. Доста се разликују у гостима – код куће су много опаснији“, рекао је Рашовић.

За Николу Нинковића је рекао да је доста радио и да је у конкуренцији за тим.

„Видећемо сутра да ли је у стратној постави“, рекао је Рашовић.

Он се осврнуо на предстојећу утакмицу Чукарички – Црвена звезда.

„Зависимо и од осталих резултата Црвене звезде, али фокус ми је на томе да наш тим одради посао како треба. Сваки резултат на Бановом брду одговараће Партизану“, рекао је Рашовић.

Последњи пут, Партизан није успео да победи Јавор 15. маја 2011. године када је било 1:1 у Ивањици. У тој сезони, 13. новембра у Београду, црно-бели су славили најубедљивију победу над једним од најстаријих клубова у Србији – 4:1.

Све остало, било је напето. Као и 7. марта 2010. године када је у Београду било 0:0, па 23. августа 2009. када је у Ивањици било 1:1 или у првој Јаворовој сезони у Суперлиги, 2008/09, када је премијерни дуел два клуба завршен резултатом 2:2.

(Мондо, фото: МН Пресс)