Прочитај ми чланак

Партизан и Звезда смечују за финале

0

odbojka_620x0(Новости)
Црно-бели одбојкаши после две победе у Београду вечерас у Крагујевцу имају први шансу да обезбеде улазак у финале. Звезда сутра у Новом Саду.

Дa ли ће вечити ривали после 23 године одмерити снаге у финалу плеј-офа? Први део одговора можда ћемо добити вечерас (18.00) у Крагујевцу, где Раднички дочекује Партизан Термоелектро, који води у полуфиналној серији са 2:0. Црвена звезда прву меч лопту има сутра (18.00) у Новом Саду против Војводине НС семе.

– И те како смо опрезни – наглашава техничар Партизана Алекса Брђовић. – Памтимо прошлу годину, када смо испустили 2:0 против Звезде. Много нам значе две победе у Шумицама, а нарочито је значајна прексиноћна од 3:2. Растерећени смо, немамо притисак као Крагујевчани и покушаћемо да решимо већ данас.

Раднички је у финишу друге утакмице остао без Владимира Чедића, који је неизвестан и за данашњи окршај.

– Изврнуо је чланак, тако да сумњам да ће да игра – истиче стратег Крагујевчана Дејан Матић. – За разлику од првог меча, у другом смо све учинили да направимо брејк, али смо грешили у одсудним тренуцима. Пробаћемо да продужимо серију.

Црвена звезда је на скоро исти начин два пута савладала Војводину. Ипак, и црвено-бели су опрезни пред гостовање у Новом Саду.

– Очекујем да у трећој утакмици одиграмо стабилније, да немамо проблеме у прва два сета – каже кормилар Београђана Душко Николић.

Тренер Новосађана Никола Суботић сматра да је, као и у првом мечу преломио први сет:

– Направили смо превише грешака. Ипак, видели смо да можемо да парирамо Звезди и надам се да ћемо успети да је зауставимо на нашем терену.

ПОЛУФИНАЛЕ
Треће утакмице полуфинала плеј-офа за одбојкаше: Раднички – Партизан Термоелектро (данас, 18.00, 0:2 у победама), Војводина НС семе – Црвена звезда (сутра, 18.00, 0:2).