Прочитај ми чланак

Париз: Приведени рукометаши Карабатић и Бојиновић!

0

Најбољи рукометаш света Никола Карабатић и српски играч Младен Бојиновић приведени су у Паризу због наводне умешаности у намештање мечева.
Уз њих двојицу приведени су још Карабатићев брат Лука, те Самјуел Онрубија, након дебакла њиховог Монпељеа од Пари Сен Жермена (38:24).

Француски медији пишу да су рукометаши саслушани и спроведени у полицију. За сада није познато да ли је њима одређен притвор, а поједини светски медији пишу да су Карабатић и Бојиновић ухапшени.

На једној фотографији се види како полиција приводи једног човека са лисицима на рукама, док Карабатића спроводе у полицијски аутомобил.

Поменути рукометаши осумњичени су да су наместили меч 24. кола француске лиге против Рена, где су поражени 31:28 од тима на који је квота за победу била 45. Бојиновић је играч ПСЖ-а, али је бивши члан Монпељеа.

Телевизија „Франце 3“ је открио да су супруге и девојке осморице играча и још неколико клупских радника у три кладионице у Француској уплатили укупно око 5.000 евра на пораз Монпељеа, што им је донело укупну зараду од око 200.000 евра.

Акција је требало да буде проведена у понедељак у Монпељеу, али је полиција ипак одлучила да убрза ствар и приведе споменути тројац у свлачионици дворане „Пјер де Кубертен“ у Паризу.

Приведено је укупно 12 особа, осам рукометаша Монпељеа, двојица ПСЖ-а, уз поменуте девојке и супруге. Случај против осумњичених обухвата сумње у „активну и пасивну корупцију, те превару и прикривање преваре“.