Прочитај ми чланак

ПАНКОВ ОСТАО У ЗАТВОРУ! Нови детаљи хапшења Србина, сраман потез Пољака

0

Радован Панков преноћио је у затвору у Алкмару где и се и сада налази! Фудбалер Легије из Варшаве приведен је у четвртак увече после меча другог кола Лиге конференција између АЗ Алкмара и пољског клуба (1:0) и још се налази у холандском затвору, јављају пољски медији.

Да ствар буде гора, они уопште не очекују да би он данас могао да буде пуштен на слободу. А не очекују ни у његовом клубу па је Легија повукла скандалозан потез и оставила Србина на цедилу, као и капитена Жосуеа који је такође ухапшен. Према последњим информацијама, тим се без њих двојице, директора и адвоката већ чекирао за лет назад за Пољску. Притом планирају да у недељу играју против Ракова као да је све нормално.

– Објашњавамо ситуацију у вези са догађајима у Алкмару и другде у Холандији. Наши конзули су већ пружили подршку клубу и запосленима. Због националности двојице приведених играча, одговарајуће информације дали смо и конзулима Португала и Србије. Посебно анализирамо да ли су холандска полиција и запослени у клубу АЗ Алкмар прекршили закон против пољских држављана и запослених у Легији због њихове националности или употребе пољског језика. Сви наши грађани према којима су се десиле неодговарајуће радње молимо да се јаве Конзуларном одељењу Амбасаде Републике Пољска у Хагу – саопштено је из Министарства спољних послова Пољске.

Подсетимо, увертира за инциденте после меча и хапшење Панкова десила се пре утакмице када су се сукобили навијачи Легије и полиција, а један полицајац је остао без свести па је превезен у болницу. Зато је полиција после меча прерано затворила стадион, а иза ограде су остали поједини играчи и чланови Легије. Зато су се успротивили органима реда, па је полиција забранила улазак остатку пољског тима у аутобус. Уследила је и груба интервенција пендрецима, а ударен је и председник клуба Даријуш Миодуски, па је задобио лакше повреде.

Међутим, најгоре су прошли бивши играч Црвене звезде Радован Панков и капитен Жозуе. Они су буквално извучени из аутобуса и приведени у станицу. Притом су обојица била у аутобусу и нису учествовали у инцидентима, али су Пољаци добили ултиматум да предају Панков и Жозуе , или ће сви бити избачени из њега. Потом су тренер Легије Коста Руњајић, тим менаџер Конрас Пашњевски и клупски адвокат су таксијем отишли за играчима у станицу и тамо преноћили.