Прочитај ми чланак

ОВО СУ ПОТЕНЦИЈАЛНИ РИВАЛИ ОРЛИЋИМА У БАРАЖУ, кога прижељкујете?

0

"Орлићи" су место у друштву четири најбоље другопласиране репрезентације обезбедили победом над Словенијом у последњем колу квалификација, у мечу који је одигран у Горњем Милановцу.

Жреб за бараж на програму је у петак, а потенцијални ривали Србије су Шпанија, Aустрија и Норвешка.

Први мечеви баража биће одиграни седмог, а реванши 15. новембра.

Коју бисте од наведених репрезентација волели да видите као ривала изабраника Томислава Сивића?

Ђурђевић хет-триком одвео „орлиће“ у бараж!

Млада репрезентација Србије изборила је бараж за пласман на У21 Европско првенство 2017. године.

„Орлићи“ су у последњем колу квалификација савладали Словенију 3:1 (2:1) у Горњем Милановцу и освојили друго место у Групи 2.

У21, квалификације:

У21 Србија – У21 Словенија 3:1 (2:1)
Ђурђевић 7, 25п, 86 – Лотрич 19

Србија: В. Милинковић-Савић – Ристић (Aнтонов 30′), Вељковић, Филиповић, Гајић – Лукић (Михајловић 56′), Грујић – Гаћиновић, С. Милинковић-Савић, Живковић (Бјелица 67′) – Ђурђевић
Словенија: Сорчан – Балковец (Захович 73′), Кавчич (Бајде 78′), Шме, Стојанович – Крајнц – Лотрич (Хотич 57′), Бајрић, Станкович, Чрнигој – Шпорар

Јунак победе био је капитен Урош Ђурђевић, који је остварио хет-трик погоцима у седмом, 25. минуту из пенала и на крају 86. Једини гол за Словенију постигао је Митја Лотрич после сјајне акције у 19. минуту.

Потенцијални ривали „орлића“ су Шпанија, Aустрија и Норвешка, жреб је 14. октобра, а термину утакмица 7. и 15. новембар.

Србија је сјајно отворила меч, повела је већ у седмом минуту када је Живковић проиграо Ђурђевића у казненом простору, а он након одличног дриблинга врхом копачке савладао Сорчана.

Словенија је била подређена у првих 20 минута у Горњем Милановцу, али је ипак успела да изједначи у 19. минуту. Лотрич је побегао везним играчима те дуплим пасом са Шпораром преварио четворицу „орлића“, а онда такође ударцем „шпицом“ по земљи савладао Вању Милинковића Савића.

„Орлићи“ ипак брзо враћају предност, у 25. минуту Сергеј Милинковић Савић је оборен у казненом простору Словеније, а нападач Партизана Ђурђевић лако постиже гол са 11 метара.

У наставку меча Србија није успела да у потпуности исконтролише игру, било је доста „рупа“ у последњој линији што ривалу доноси неколико гол шанси, две је са свега 8-9 метара промашио бек Стојановић, а потом једну и Захович.

Коначно, пет минута пре краја наши репрезентативци решавају питање победника, Гаћиновић је украо лопту Станковићу који га обара у казненом, Ђурђевић овај пут не успева да превари Сорчана са беле тачке, али му се лопта одбија у ноге и он стиже до хет-трика.