Прочитај ми чланак

Ово ниједан тенисер пре Ђоковића није урадио!

0

novak pehar

Не види се крај доминације Новака Ђоковића. Ривали каскају светлосним годинама (или што би Зоран Бабић рекао свемирским годинама) за нашим асом. Рекорди падају из дана у дан. Поразом Ендија Мареја већ у осмини финала Мастерса у Мајамију, на најновијој АТП листи, Србин ће имати дупло више поена од Шкота, који му је најближи пратилац, што пре Нолета ником није успело у историји тениса.

Тренутно, Новак има 15.720 поена (са титулом 16.540), а Енди Мари, који ће и наредног понедељка бити други, имаће 7.815. На прошлој листи, најбољи тенисер данашњице имао је више поена од другопласираног и трећепласираног Ендија Мареја и Роџера Федерера (15.720 – 15.510).

Уколико освоји Мастерс у Мајамију где више нема највећих ривала: Федерера, Мареја, Вавринке и Надала, Новак ће престићи Роџера Федерера и постати тенисер који је највише зарадио у историји тениса (само од наградног фонда на турнирима). Наш ас досад је инкасирао 97.171.248 долара, а Швајцарац је до сада зарадио 97.855.881.

Такође, уколико слави на Флориди где је већ пет пута био најбољи, престићи ће Рафаела Надал по броју освојених Мастерса. Обојица тренутно имају по 27 круна.

Новак ће уторак од 21 час играти меч осмине финала Мастерса у Мајамију са Аустријанцем Домиником Тимом.

 

Вести онлајн