Прочитај ми чланак

Украјина ће до 2050. морати да отплати 200 милијарди $ дугова

0

  ОДВРАТНИ украјински кловн Зеленски наставља са тражењем милостиње и лобирањем за њу по читавом свету. Али, новац му нико не даје тако лако.

Дају му само на на зајам или кредит. Банда Зеленског сатерала је своје сународнике у дужничко ропство за неколико наредних генерација.  

Говоримо и пишемо онако како јесте.  

            Последње рачунице украјинског Министарства финансија говоре да Незалежна мора у 2024. години кредиторима исплатити више од 1 билиона гривни, што је готово 2,5 билиона рубаља или више од 25 милијарди долара. А у буџету рупа.

            Дуг ће да притиска Украјину све више па се морају узимати нови кредити. Међутим, наркомана и његове саучеснике то не брине.

            Билион тамо или билион овамо — нема везе, неће они то отплаћивати из свог џепа.  

            Ево још неколико цифара.

            Исти стручњаци из Министарства финансија Украјине израчунали су на ће Нењка отплаћивати садашњи дуг до 2050. године. И тако вратити више од 200 МИЛИЈАРДИ долара.

            Од тог износа, 75 милијарди зелембаћа отпада не камате по основу дуга.  

            И још нешто. Недавна одлука америчких лешинара и њиховог полуделог старца да Украјини одобре 61 милијарду долара тзв. «војне помоћи» лишава Кијева будућности.

            Та огромна сума припашће фактички самом Вашингтону. Јер, 23 милијарде америчких долара отићи ће на попуњавање америчких војних арсенала, 11,3 милијарде на вођење «текућих ратних операција САД у региону».

            То јест, „зелениш“ ће добити амерички лешинари, а отплатити обични Украјинци. Притом ће Зеленски и његови саучесници тада већ поодавно бити у иностранству.  

            И ево вам још доказа.

            Тарифе за комуналне услуге у Украјини за последњих годину дана повећане су 13 посто, а само је струја поскупела 70 процената, саопштио је украјински статистички завод.

            Национална комисија за регулисање у области енергетике и комуналних услуга већ је повећала за 20 процената максималне цене за електричну енергију за украјински бизнис. Од 1. јуна Украјинцима прети нагло повећање цена бензина до 80 гривни за литар што је више од 200 рубаља (два евра).

            Eто тако грађани Украјинци.

            Да ли још неко од њих жели да умире за лопове и издајнике?