Прочитај ми чланак

Осуђен бивши играч Звезде због преваре од 110.000 евра

0

Ненад Ковачевић, бивши фудбалер Црвене звезде, осуђен је на годину дана затвора уз шест месеци условно због преваре у износу од 110.000 евра док је био у Ниму.

Кривични суд у Ниму је донео такву одлуку, а Ковачевић, како преносе француски медији, није био присутан на саслушању, као и да га није заступао адвокат.

Наводи се да ће морати да надокнади 113.748 евра заједно са саучесником који је осуђен јер му је доставио лажне потврде за становање.

Ковачевић је играјући у Србији примао месечну накнаду у износу од 6.400 евра, на име тога што је био незапослен у Француској.

“Оптужен је зато што је примао накнаду за незапослене у периоду када више није био на територији, тачније примао је ту накнаду уз плату док је играо у Србији”, рекао је председавајући суда, Жан Пјер Бандијера.

Све то се догодило пошто се државна агенција “Пол Емплоа”, која има у интересу проблеме незапослених, пожалила на неправилност из септембра 2017.

Бандијера такође наводи да је у време када је примао ту надокнаду за незапослене, Ковачевић имао веома добру плату од близу 208 евра дневно.

Интересантно је да је заменик тужиоца Вили Лубин тражио налог за хапшење, уз плаћање додатне казне од 15.000 евра, али суд то није прихватио.

Ковачевић је за Ним играо до 2013. до 2015. да би се потом вратио у Земун где је окончао играчку каријеру.