Прочитај ми чланак

Осаки прети дисквалификација са свих гренд слем турнира

0

Јапанској тенисерки Наоми Осаки прети дисквалификација са Ролан Гароса, објавили су организатори четири гренд слема у недељу поподне.

Осака бојкотује обавезу појављивања пред новинарима, због чега јој је париски турнир уручио казну од 15.000 долара.

„Наоми Осака је прошле среде објавила на својим друштвеним мрежама да се неће појављивати пред медијима на Ролан Гаросу 2021. Турнир ју је замолио да размотри своју позицију и неуспешно је покушао да разговара са њом и провери њено стање, као и да разуме специфичности како би то могло да се реши одмах. С обзиром на мањак иницијативе од Наоми Осаке, Аустралијан опен, Ролан Гарос, Вимблдон и УС Опен јој заједнички пишу да провере њено стање и нуде подршку, подвлаче посвећеност благостању свих спортиста и предлажу дијалог о проблемима“, пише између осталог у саопштењу.


Обавезе према медијима су прописане уговором, али организатори турнира наводе да је ментално здравље играча и играчица врхунац приоритета.

Управо на то се жалила Осака, рекавши да неће да учествује у активностима везаним за новинаре да би сачувала своје здравље. Турнир ју је упозорио да размисли о тој замисли.

„Сугерисали смо Осаки да ако настави да игнорише медијске обавезе током турнира, изложиће себе даљим кршењима Кодекса понашања и последицама. Као што се може очекивати, понављање прекршаја вуче теже казне као што је дисквалификација са турнира (Кодекс понашања члан III Т), а може да покрене истрагу која може водити тежим санкцијама и казнама и суспензијама са гренд слемова“, пише у саопштењу.