Прочитај ми чланак

‘ОРЛОВИ’: Тошић и Радовић решетали (Видео)

0

Britain Soccer Champions League

Српски фудбалери током викенда били су поприлично успешни, неки су се истакли головима, а неки и асистенцијама.

Викенд за нама дефинитивно је обележио Зоран Тошић, који је са два гола донео победу ЦСКА из Москве, а посебно је атрактиван био онај други.

Двоструки стрелац био је и Мирослав Радовић, који је донео победу Легији из Варшаве. Голгетерски је расположен био и Душан Тадић, оверивши победу Твентеа.

Осим стрелаца, ‘Орлови’ су се истакли и асистенцијама, па су тако голове „паковали“ Немања Матић, Александар Коларов, Александар Митровић и његов имењак Катаи.

Српски тренери Синиша Михајловић и Небојша Гудељ нису имали успеха, пошто су њихове екипе (Сампдорија и НАК Бреда) поражене.

Nemanja Matic, Marc Munlesa

Енглеска: Српски фудбалери имали су одличан викенд у Енглеској, па су тако Немања Матић и Александар Коларов забележили по асистенцију. Браниславу Ивановићу поништен је погодак, али то није утицало на резултат, пошто је Челси победио са 4:0. Матија Настасић и даље је повређен, док је Немања Видић победу Јунајтеда пратио са клупе за резервне играче. Никола Жигић одиграо је друго полувреме у победи Бирмингема над Донкастером.

Немачка: Милош Јојић добија све већу минутажу у Борусији, па је тако одиграо друго полувреме у победи над Волфсбургом. Александар Игњовски није улазио у игру за Вердер. Вујадин Савић преседео је на клупи цео сусрет Келна и Арминије.

Италија: Верона је у градском дербију победила Кјево са 1:0, али Бошко Јанковић није добио минутажу. Са друге стране, на терену је свих 90 минута провео Иван Радовановић. Сампдорија нашег Синише Михајловића поражена је од Лација, а Ненад Крстичић замењен је у 74. минуту. Матија Дестро три пута је тресао мрежу Владе Аврамова, Адем Љајић није наступио, а Здравко Кузмановић није добио прилику да помогне Интеру да избегне ново разочарање. Никола Максимовић изашао је у 65. минуту дуела између Катаније и Торина, а Жељко Бркић и Душан Баста гледали су са клупе пораз Удинезеа од Фиорентине, за коју је цео меч одиграо Ненад Томовић.

Француска: Душан Вешковац и Урош Спајић нису успели да спрече победу Лила над Тулузом. Милан Бишевац одиграо је свих 90 минута за Лион, а Милоша Красића није било у тиму Бастије.

Шпанија: Александар Пантић усталио се у првој постави Виљареала, а Антонио Рукавина и Стефан Митровић. Стефан Шћеповић и Дејан Лекић чинили су нападачки тандем Спортинг Хихона, међутим нису успели да науде Кордоби.

Португал: Александар Миљковић „пожутео“ је у тријумфу Браге над Ољаненсеом, док Бенфика пуна српских играча свој меч игра у понедељак.

Холандија: Душан Тадић постигао је други гол Твентеа и оверио победу над НАК Бредом, коју са клупе води Небојша Гудељ. Његов син Немања због повреде је пропустио реми АЗ Алкмара и Роде. У дербију кола Витесе и Ајакс су одиграли 1:1, а Урош Ђурђевић није улазио у игру. Гронинген је минималним резултатом савладао Зволе, Филип Костић замењен је у 93. минуту, а Ришаиро Живковић остао је до краја на терену.

Белгија: Милош Косановић учествовао је у тријумфу Мехелена над Серкл Брижем, а Урош Витас није добио прилику у дресу Гента. Александар Митровић асистенцијом је помогао у убедљивом тријумфу над Клуб Бри\ем, а Лука Миливојевић није био у комбинацији за тим.

Русија, Грчка, Турска и остали: Зоран Тошић обележио је викенд у Русији постигавши два гола у победи ЦСКА над екипом Крила Совјетов, од којих је други био посебно атрактиван. Александар Луковић са клупе је посматрао убедљив наступ свог Зениза против Рубина, а Душан Анђелковић није наступио за Краснодар.

Јагош Вуковић држао је одбрану Коњаспора који је ремизирао са Анталијаспором, а Срђан Мијаиловић одиграо је само прво полувреме у поразу Кајзерија од Бешикташа. „Српски“ Генчлербирлиги у понедељак гостује Трабзонспору.

Верија тренера Ратка Достанића остварила је велику победу над Паниониосом, којом је побољшала ситуацију за опстанак, а Бранко Остојић одиграо је цео меч. Пас Јанина нанела је пораз Олимпијакосу, а Брана Илић са једне и Марко Шћеповић са друге стране замењени су у другом полувремену. Александар Катаи наместио је гол Торесу, којим је Платаниас добио Панаитоликос Милана Бојовића. Владимир Стојковић сачувао је мрежу Ерготелиса, а Борислав Јовановић ушао је у 69. минуту. Жељко Калајџић није играо за ОФИ, Звонимир Вукић је добио жути картон, а Владан Милосављев је уписао пола сата за Левадијакос.

Осим Тошића, викенд за нама обележио је и Мирослав Радовић, који је са два гола донео славље Легији из Варшаве. Он је постигао голове у 48. и 83. минуту, а једини преостали погодак постигао је Жиро, после пет минута игре у другом полувремену.

Српски фудбалер је на тај начин наставио сјајну голгетерску серију и број својих голова ове сезоне је довео до 13. Захваљујући новом тријумфу, Легија је направила велики корак ка новој титули и сада има 60 бодова на челу табеле, десет више од Леха из Познања.

(Б92, фото: Бета)