• Почетна
  • СПОРТ
  • Општина Стари град због нагомиланих дугова истерала Ђоковиће!
Прочитај ми чланак

Општина Стари град због нагомиланих дугова истерала Ђоковиће!

0

sp-tenis Dorcol

Стари град раскинуо уговор са “Фемили спортом” о закупу тениских терена на Дорћолу. Фирма у власништву породице нашег аса од маја није платио закупнину и нису организовали АТП турнир.

Општина Стари град отказала је гостопримство Ђоковићима на тениским теренима СРЦ “Милан Гале Мушкатировић” на Дорћолу. Због нередовног плаћања кирије раскинут је уговор о закупу са “Фемили спортом”, фирмом породице српског тенисера. Исељени ће бити Тениска академија “Новак”, као и истоимени ресторан.

Легализација 

На објектима који су били предмет закупа изведени су одређени грађевински радови, без сагласности власника и самим тим без грађевинске дозволе.
То је сада у поступку прекршајног санкционисања, а одговоран је закупац.
Међутим, општина је за те бесправне радове поднела захтев за легализацију.

 У Старом граду објашњавају да “Фемили спорт” ове године није организовао АТП турнир. Само то је, како наводе, према уговору довољно да општина раскине споразум о издавању дела спортског центра. Додатно, до 10. октобра, када им је упућена опомена, фирма Ђоковића није редовно плаћала ни закупнину.

 Последња кирија коју су измирили је мајска. Уговор ту предвиђа да уколико закупци касне са плаћањем више од две месечне рате, општина може да раскине споразум.

Уговорена годишња кирија за изнајмљивање тениских терена и дела зграде је 275.000 евра. Међутим, предвиђено је да “Фемили спорт” годишње плаћа 75.000 евра, док се не утврди колико су уложили у уређење објеката које користе.

У Старом граду тврде да Ђоковићи нису платили ни трошкове уградње водомера, нити рачуне за потрошену воду на тениским теренима, који су се нагомилали до износа од 167.556 динара.

У општини наводе да су били приморани да раскину уговор, јер ни упућивање опомене “Фемили спорту” није имало никаквог ефекта. Паре за кирију и воду нису легле на рачуне спортског центра на Дорћолу и “Водовода”. Ђоковићи су иначе изнајмили осам тениских терена и један објекат од 1.216 квадрата.

Тениски терени и пропратне зграде су јавна својина града Београда, а корисник је општина Стари град. У наредном периоду неће остати затворени већ ће се издавати грађанима за тренирање или рекреативно играње тениса.

(Вечерње новости)