Прочитај ми чланак

НОВИ ТРЕНЕР: Ђоковић чека Агасија?!

0

Славни тенисер прошао је пут којим је последњих година корачао Новак. Нови тренер ће бити неко ко је прошао кроз слична искуства као ја - каже Новак

ПОЗИВ је отворен, веома брзо Андре Агаси би требало коначно да се изјасни. Новак Ђоковић му је, као што су „Новости“ најавиле, понудио сарадњу, после одлуке да распусти стручни штаб и потражи нову срећу. Бивши амерички ас би, ако све буде ишло по плану, брзо могао да преузме лидерску улогу у новом Новаковом стручном тиму.

Фото: Ролан Гарос – Твитер

Док се чека расплет, Ђоковић се спрема за старт на Мастерсу у Мадриду. На уводној конференцији новинарима је наговестио да ће о његовој игри у будућности бринути „велико име“ светског тениса.

– Претпостављам да ће то бити неко ко је прошао кроз слична искуства као и ја. Нема много људи у прошлости тениса који су стигли до те фазе и играју на том нивоу, па ћу видети – остао је загонетан Новак.

А баш у те две реченице може да се уклопи профил легендарног Агасија. Бивши број један, освајач осам гренд слем титула, олимпијски шампион… Прошао је пут којим је последњих година корачао Новак. Све до кризе која га је задесила непосредно после победе у Паризу прошле сезоне. Скренуо је са правог пута, па су промене биле неминовне.

– То није била лака одлука, нити за мене, нити за чланове мог тима. Али сви смо схватили да морам да урадим нешто другачије. Осећам се добро у својој кожи и верујем да сам направио праву одлуку.

Новак је, ипак, тренутно концентрисан на први дуел у Мадриду, који би требало да одигра највероватније у среду, а противник ће му бити победник меча Томи Робредо – Николас Алмагро. У четвртфиналу му је потенцијални ривал Нишикори, у полуфиналу би ишао на Надала, а у мечу за титулу према пројектованом жребу на Мареја.

„СКАЈ СПОРТ“: ШОКАНТНА ОДЛУКА
ТЕНИСКИ аналитичар „Скај спорта“ Питер Флеминг је у анализи истакао да се нада да ће „шок терапија“ позитивно утицати на Новака:
– Све то је помало чудно и апсолутно невероватно јер причамо о човеку који је некада био најспремнији играч на Туру, пре свега у погледу кретње и баланса. Ова одлука значи да он жели потпуну промену радне околине, па шта год био разлог, а мора да превазилази оквире тениса, потребан му је рестарт – што је свакако шокантно јер се ради о другом играчу света.