Прочитај ми чланак

Типсаревић и Зимоњић поражени у четвртфиналу

0

Јанко и Ненад завршили такмичење.
И други српски дубл елиминисан је са Олимпијских игара, Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић стали су у четвртфиналу.

Бољи од њих у два сета били су Французи Жилијен Бенето и Ришар Гаске, са 6:4, 7:6(3), после нешто мање од 90 минута игре.

 

Французи су први сет добили брејком у десетом гему, док су у другом славили после много боље игре у тај-брејку.

 

Српски дубл одлично је почео дуел, већ у првом гему стигао је до две везане брејк шансе и прву претворио у вођство од 1:0. Међутим, већ у наредном Французи су узвратили истом мером за 1:1. Бенето и Гаске имали су у шестом гему поново на Зимоњићев сервис три везане брејк шансе, али наш дубл се извукао и изједначио је.

 

Зимоњићев сервис је очигледно био највећа слабост нашег дубла, у десетом гему Французи су поново дошли до три везане брејк а овога пута и сет лопте и већ прву су претворили у 1:0 у сетовима (6:4).

 

У другом сету владао је егал. Наш дубл пропустио је брејк шансу већ у првом гему, али је добро чувао свој сервис па је одлучивао тај-брејк. Међутим, већ на другом сервису Французи су направили мини-брејк, а потом још један за 5:2.

 

Наш тандем је покушао да се врати у меч, узвратио једним мини-брејком за 6:3, да би у одлучујућем поену Зимоњић послао бекенд у аут.

 

Ненаду је преостало да са Аном Ивановић покуша да направи резултат у микс-дублу, док је Јанко дефинитивно завршио учешће на Олимпијским играма.

 

(Б92)