Прочитај ми чланак

Одбојкашице опет слабе

0

Корејке боље од Српкиња
Одбојкашице Србије поражене су и у другом мечу на Играма у Лондону, боље од Српкиња биле су Корејке резултатом 3:1 (25:12, 25:16, 16:25, 25:21) по сетовима.

Наше репрезентативке су поражене у првом мечу на турниру од репрезентације Кине са 3:1.

Српкиње су пружиле сличну партију као у првом колу. Много су грешиле уз доста успона и падова у игри. Као и у првом мечу на турниру наше одбојкашице су успеле да освоје један сет, и у том тренутку смање на 2:1, али нису успеле да одрже висок ниво игре из трећег сета.

Српске одбојкашице су врло лоше одиграле први сет против Корејки, као задња три против Кине у претходном колу. Корејке су сигурном игром, и са врло мало грешака, решиле први сет у своју корист, 25:12. Српкиње имају велике проблеме да поентирају, и исто као и у првом мечу, праве велики број грешака.Наше игричице никако не могу да се консолидују и да почну да играју у свом стилу. Кореја и даље наставља да доминира у свим сегментима игре. Шампионке Европе не могу никако да нађу решење за одличан блок одбојкашица Кореје. Тек крајем другог сета су наше играчице почеле да личе на себе, али је већ било касно јер су Корејке већ стекле осетнију предност и решиле сет у своју корист, 25:16.

У тећем сету наше играчице су напокон почеле да играју онако како су нас навикле. Почео је да функционише блок уз изваредан сервис, и одмах је то почело да се осећа на терену. Наше одбојкашице су одлично почеле сет и од првог до последњег поена држале осетну резултатску предност, 25:16.

Наше одбојкашице нису у потпуности успеле да одрже игру из трећег сета и у до сада најнаизвеснијем сету, ипак, изгубиле од Корејки. Резултат је био 25:21, а Српкиње су ,опет, имале великих проблема са пријемом и преласка из одбране у напад.

 

(Б92)