Прочитај ми чланак

Ивана Шпановић 10. у финалу, Дудаш у болници, завршио ОИ!

0

Српска атлетичарка је у финалу скока у даљ постигла најлошији резултат – после три серије најбољи скок јој је био 6.35 метара.
Ни Ивана Шпановић није далеко стигла у финалу. Српска атлетичарка у скоку у даљ такмичење на Олимпијским играма у Лондону завршила је на 10 месту јер је у трци ка медаљи имала неочекивано слаб резултат.

Шпановићева је у првој серији скочила свега 4.29 метара. У другој је била знатно боља – 6.33, док је у трећој била два сантиметра боља – 6.35. Сваки пут Ивани је проблем био ранији одраз, чак и неких 10 сантиметра.

После треће серије Ивана је показала да није задовољна. Знала је да је морала да прескочи „немогуће“, бар близу најбољег скока 7.11 метара ако је желела медаљу или бољи пласман од 10.

 

 

Дудаш у болници, завршио ОИ!
Десетобојцу позлило пре трке на 400 метара због чега је одустао од такмичења. Михаил осетио мучнину и несвестицу, и превежен је у једну од клиника унутар Олимпијског комплекса.

Десетобојац Михаил Дудаш изненада је осетио мучнину и несвестицу уочи трке на 400 метара, због чега је морао да одустане од даљег такмичења и заврши своје учешће на Олимпијским играма. Наш ас је добио мигренозни напад, праћен боловима у врату, од чега му је позлило, па није био у стању да изађе на стазу.

Дудаш је у пратњи доктора Ђуровића хитно био одвежен на преглед у једну од званичних клиника унутар олимпијског комплекса, где се задржао нешто више од пола сата. После тога је пуштен из болнице, одакле се запутио право у олимпијско село.

С обзиром на то да је пропустио једну од дисциплина у десетобоју, то представља крај на ОИ у Лондону за сјајног српског атлетичара.

Дудаш је претходно у првом делу програма деоницу на 100 метара завршио за 10.90 секунди освојивши 883 поена, што је било нешто испод његовог најбољег резултата – 10.71. Тиме се пласирао на четврту позицију у својој групи, односно укупно 13.

У скоку у даљ, Михаил је стигао до 7.63 метра, освојио 942 бода и нашао се на деоби шестог места у тој дисциплини, односно шестог у укупном поретку.

Куглу је бацио 13.76 метара (714 бодова), што је био један од лошијих резултата – 23. у овом сегменту, па је „склизнуо“ на девето место.

У четвртом одмеравању снага, у скоку у вис, Михаил је три пута рушио летвицу на висини од 199cm, чиме није успео да изједначи свој најбољи резултат сезое – имао је 196cm.Тиме се нашао на четвртом месту у групи Б, односно 10. у укупном пласману са 3.306 поена после четири дисциплине.

Све је било у реду до пола сата пре трке на 400 метара, када је на семафору само писало да је одустао…

 

ПРОБЛЕМИ ПОСЛЕ СКОКА У ВИС
Непосредно по вести да Дудаш неће моћи да настави борбу за што бољи пласман на Играма, огласио се и Атлетски савез Србије, дајући му пуну подршку.

– После скока у вис, Дудаш је због болова у врату морао да прими лекарску помоћ и није успео да настави такмичње. Свака му част на борби, биће боље и уз њега смо. Не заборавите да он има тек 22 године и да ћемо га гледати на следећим ОИ – написали су званичници ASS на свом званичном профилу на једној од друштвених мрежа.

 

(Новости)