Прочитај ми чланак

Бекрић није изборио финале, а Филиповић заузео 48 место

0

Бекрић није успео да уђе у финале на 400 метара са препонама.
Српски атлетичар је заузео четврто место у својој квалификационој групи са резултатом 49.62, што није било довољно да се пласира у финале.

 Српски атлетичар Емир Бекрић није успео да се пласира у финале трке на 400 метара препоне на Олимпијским играма у Лондону, пошто је у полуфиналу имао 14. резултат.

Бекрић био четврти у својој полуфиналној групи у времену 49,62 секунде. Другопласирани Америкакнац Анђело Тејлор, који је по пласману ушао у финале, био је бржи од нашег шампиона 1,67 секунди.

Очигледно је 21-годишњи Бекрић, који се донедавно такмичио у млађим категоријама, био исувише импресионирам чињеницом да је међу 24 најбоља на свету, па није поновио резултат из квалификација, када је оборио национални рекорд у времену 49,21 секунду.

Ни то му не би донело пласман у финале, али би му свакако био подстрек за наредна такмичења, јер његово време тек би требало да дође.

Филиповић 48. у брзом ходању на 20 километара
Српски атлетичар заузео је 48. место на олимпијском такмичењу у брзом ходању на 20 километара.

Српски атлетичар Предраг Филиповић заузео је данас 48. место на олимпијском такмичењу у брзом ходању на 20 километара.

Филиповић је стигао на циљ у времену од једног сата, 27 минута и 22 секунде, што је 8,36 минута слабији резултат од победика, Кинеза Ding Чена – 1:18,46, који је оборио олимпијски рекорд.

Сребрна медаља припала је Ерику Баронду из Гватемале (1:18,57), док се бронзом окитио Кинез Жен Ванг (1:19,25).

Од 56 такмичара, колико их се појавило на старту, 48 је завршило трку, шесторица су одустала, док су двојица дисквалификована.

(Новости)