Прочитај ми чланак

ОГЛАСИЛЕ СЕ И НИШЛИЈЕ: Партизан и Звезда уништавају лепоту фудбала

0

Фудбалски клуб Раднички из Ниша поручио је да има моралну обавезу да заштити ФК Земун након, како наводе, перфидног јучерашњег напада "саопштењем" после утакмице Земунаца и Партизана.

Фудбалски клуб Раднички сматра да ниједан клуб у Суперлиги Србије не сме да има било какву предност у односу на остале. Фер игра мора бити приоритет свих, тако да је недопустиво да се поједини клубови понашају као да су у робовласничком друштву. Тако да медијски ишибају сваког ко својим радом и трудом угрози нешто што сматрају својим власништвом, на пример победу коју су они унапред прогласили својом – поручују из Ниша.

fkradnickinis.rs

Како наводе, чар фудбала, па и спорта генерално, јесте неизвесност, а својим понашањем два највећа српска клуба уништавају ту лепоту.

– По питању финансијске помоћи коју добијају неупоредиви су са другима, али када се изађе на терен то нема пресудни утицај и не дефинише унапред победника. Да је тако онда не би ни постојала Суперлига, већ би они одмах на почетку могли да међусобно поделе пехаре. У том смислу, недопустив је притисак два највећа српска клуба на све фудбалске инстанце, како би сви играли онако како они свирају – закључују Нишлије.