Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋЕВА ВАСПИТНА – Махмутолу добио шамар

0

Жељко Обрадовић, тренер Фенербахчеа, ударио је шамар капитену Мелиху Махмутолуу на мечу са Банвитом.

Обрадовић је желео да дрмне свог играча и на тајм-ауту му је „лупио васпитну“, на шта овај није уопште одреаговао, већ је само прихватио „казну“.

Утакмица између Банвита и Фенербахчеа била је веома напета, а кошем Џордана Тејлора екипа из Бандирме дошла је до тријумфа (63:61).

Марко Гудурић одиграо је 13 минута за Фенербахче и није се уписао у листу стрелаца.

Он је рекао да би онда запитао “да ли је то могуће”, будући да су историјске чињенице у вези са тим логором сасвим јасне.

“То је као када би неко ко би писао протесну ноту Јеврејима што су обележавали дан Холокауста, а да та нота стиже из Немачке”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Прочитајте још: Хрватска упутила ноту Србији, Дачић „на тапету“

Он је додао да разуме што са Хрватском не можемо да се сагласимо око онога што се збивало пре 27 година, али да не може да разуме што не можемо да се сагласимо око онога што се збивало пре 72,73 године.

“Посебно, јер ми се чини да су ту историјске чињенице сасвим јасне”, нагласио је Вучић.

Он је истакао да нема начина да се Срби натерају да забораве да постоји страдање свога народа, страшни геноцид и језиве злочине почињене на простору Босанске крајине, Херцеговине али и Лике, Баније и Кордуна, који је контролисала некадашња НДХ.

“То је стварно немогуће, јер би злочин био заборавити, али и не подсећати у будућности на страшне злочине који су се догодили – баш да се никада не би поновили и да се никад не понове ниједном другу народу”, истакао је Вучић.