Прочитај ми чланак

OИ Лондон: Српске тенисере чува српска полиција!

0

Новака, Јанка, Виктора, Ненада, Ану и Јелену у Лондону чува српска полиција!
Због велике удаљености од Олимпијског села са тенисерима договорено да они буду смештени на Вимблдону где ће се играти турнир.

 

Најбоље српске тенисере Новака Ђоковића, Јанка Типсаревића, Виктора Троицког, Ненада Зимоњића, Ану Ивановић и Јелену Јанковић на Олимпијским играма у Лондону обезбеђиваће српска полиција.

Заменик шефа Мисије Олимпијског комитета Србије (ОКС) Никола Куљача објаснио је данас уочи пута за Лондон да је због велике удаљености од Олимпијског села са тенисерима договорено да они буду смештени на Вимблдону где ће се играти турнир.

– Од Олимпијског села до Вимблдона има два сата вожње, лично смо то проверили, иако домаћини кажу да има сат и 20 минута и договорили смо се да тенисери буду смештени у Вимблдону. Направићемо мало српско село, а о безбедности наших тенисера бринуће српска полиција – рекао је Куљача на конференцији за медије на аеродрому Никола Тесла на испраћају Мисије за Лондон.

Према његовим речима Ивановић и Ђоковић долазе нешто раније у Лондон, док ће Јанковића, Типсаревић, Троицки и Зимоњић у Лондон допутовати чартером из Београда 24. јула.

– Они ће имати исте услове као да су у селу, али због чињенице да је тенис специфичан спорт, да само централни терен на Вимблдону има кров одлучили смо се да их не излажемо напорним путовањима – поручио је Куљаца.

Председник ОКС Владе Дивац додао је да ће тенисери имати своја места у селу и да ће слободне тренутке користити за дружење са осталим спортистима.

– Наравно да ће и они долазити у село, посебно Новак који је лидер нашег тима, носилац заставе и сигурно је да ће сваки слободан тренутак бити уз тим – рекао је Дивац.

 

(Новости)