Прочитај ми чланак

Новинар који је тражио да Новака избаце због вакцине изненада преминуо у Мелбурну

0

Британски новинар Мајк Диксон изненада је преминуо док је извештавао о Аустралијан опену у Мелбурну. Имао је 59 година.

Његову смрт је у среду објавила његова супруга Луси у заједничкој поруци са породицом на друштвеним мрежама, а смрт је потврдила и његова редакција Дејли мејл (у њему радио још од 1990. године).

„Ужаснути смо што објављујемо да је наш дивни супруг и тата, Мајк, колабирао и умро док је био у Мелбурну на Аус Опену“, написала је породица Диксон у објави на свом Икс налогу.

„38 година је живео свој сан покривајући спорт широм света. Био је заиста велики човек и страшно ће нам недостајати.”

Ли Клејтон, глобални спортски издавач Дејли Мејла, рекао је да ће нам се свет тениса придружити у жалости.

„Био је велики новинар“, написао је Клејтон.

Отворено првенство Аустралије је саопштило да је „шокирано и тужно“ када је чуло за Диксонову смрт, некога кога су организатори назвали „нашим дугогодишњим колегом и пријатељем“.

Диксон је пуно пажње привукао када је у серији колумни критиковао Новака Ђоковића јер одбија да прими вакцину против ковида и тражио је да се српски тениер избаци из такмичења због „антиваксерског става“.

Ови напади су нарочито били активни током Мелбурна 2022. године, када је Аустралија заточила Ђоковића јер није вакцинисан. Две године касније, Диксон је изненада преминуо у Мелбурну.

Међу великим бројем тениских личности које су се опростиле од Диксона је и Новак Ђоковић, који је изразио најдубље саучешће.