Прочитај ми чланак

НОВАКУ НИЈЕ СВЕЈЕДНО: Драго ми је да су бар неки руски олимпијци на ОИ

0

Најбољи спортиста света Новак Ђоковић истакао је да му није било свеједно због велике допинг афере која је потресла светски спорт, а довела до суспензија приличног броја руских олимпијаца.

Фото: Фонет

Фото: Фонет

Када је истраживањем Светске атлетске федерације установљено да је државна антидопинг агенција у Москви „гледала кроз прсте“ допингованим руским атлетичарима, дошло је до забране њиховог учешћа на Олимпијским играма.

У Рију, у који је стигао и Ђоковић и одмах одушевио многе спортисте, не само да неће бити допингованих руских атлетичара, већ и свих осталих атлетичара те земље, као и неких других олимпијаца.
 
Међутим, Међународни олимпијски комитет није пристао да избаци све Русе са Игара које почињу у петак, па је Новак признао да га је то обрадовало:

„Не желим да заузимам некакву страну, јер и не знам баш све детаље читавог случаја, али на неки начин ми је драго што су бар неки руски спортисти део ових Олимпијских игара“, рекао је Ђоковић, а преноси Ројтерс.

Он је истакао да никоме није свеједно због онога што се, у смислу допинг афере, дешавало у претходном периоду:

„Када чујете и видите све ово што се дешавлао претходних месеци, то није добро ни из перспективе спортиста, није добро ни за Русију, ни за међународни спорт, ни за Олимпијске игре“, сматра најбољи спортиста света.

Ноле је на крају разговора за агенцију Ројтерс нагласио да га је изненадило што су се многи тенисери, попут Вавринке, Федерера, Бердиха, Раонића и Тима одлучили да не наступе на Играма, што због повреда, што због Зика вируса.

„Нисам очекивао да се баш толико врхунских тенисера повуче, али сваки од њих је имао свој разлог и ја то поштујем. Што се мене тиче, олимпијско злато би ми било један од највећих успеха у каријери“, не скрива Новак Ђоковић.