Прочитај ми чланак

Новакова јубиларна победа, јачи од безобразне публике и сјајног Попирина

0

Као и на старту Аустралијан опена, Новак Ђоковић се мучио, играо са живцима навијача, али и победио. За јубиларну 30. победу у низу у Мелбурну, где нема пораз од 2018. године. И ево га у трећем колу, пао је домаћи тенисер Алексеј Попирин - 6:3, 4:6, 7:6, 6:3. За скоро три и по сата игре... Наредни противник биће му Аргентинац Томас Мартин Ећевери.

Српски ас је у трећем сету спасао четири сет лопте и ко зна шта би било да је ривал повео 2:1… Овако, семафор је показао другачије, рекет број један је у трећој рунди.

Током дана су се у наредну фазу такмичења пласирали, од фаворита, Јаник Синер, Алекс Де Минор, Карен Хачанов, Тејлор Фриц, Бен Шелтон, док је највеће изненађење приредио Томаш Махач елиминацијом Френсиса Тијафоа.

Брејк освојен у осмом гему, Новак је потврдио на свој сервис и мада није било са нулом, јесте довољно да добије шести гем и тако освоји сет, после 38 минута – 6:3.

Већ у првом колу испали су Мари, Вавринка, Чилић, Гаске, Роберто Баутиста Агут, у другој је такмичење завршио Гаел Монфилс, што значи да су Француз Адријан Манарино и Србин Новак Ђоковић једини тенисери рођени 80-их година прошлог века и даље су на турниру.

Иако је Новак сервирао за изједначење у гемовима, Попирин је сјајно реаговао, добио гем, стигао до 6:4 и после 40 минута било је 1:1.


Кад дође до тај-брејка можете да се кладите да ће Новак да добије. Пре ће овај свет да стане, него да Ђоковић изгуби тај-брејк. Добио је игру нерава, било је 7:4 за 2:1 у сетовима за Србина.

Напокон брејк Ђоковића! И то после дуже времена. Још од другог сета. Са нулом је добио гем, повео 4:2 и стигао на праг пласмана у треће коло. Убрзо је било 5:2… Завршило се 6:3.

Ђоковић се између гемова свађао са навијачем на трибинама. Покушавао је неко да испровоцира Ђоковића, а Србин га је позвао да сиђе на терен, што наравно није учинио.

Наредни противник биће му Аргентинац Томас Мартин Ећевери.