Прочитај ми чланак

Новак у сузама: Ово је непроцењиво

0

Кошаркаши Србије су дочекани на чувеном балкону након освајања сребрне медаље на Мундобаскету, а уз њих је био и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који је освојио УС Опен и рекордни 24. гренд слем.

Када је Ђоковић изашао на балкон, настао је делиријум, окупљени су неколико минута скандирали „Ноле, Ноле“, а најбољи тенисер свих времена није могао да сакрије сузе.

– Тресем се, не знам шта да кажем, а толико бих тога рекао. Хтео бих да честитам нашим шампионима, баскеташима и кошаркашима на феноменалним успесима, не само ове године, него свих ових година кроз историју. Хвала им што су прихватили да будем део славља и да се заједно дружимо вечерас. Ово је остварење дечачког сна за мене, а то је тај да сам као клинац као и многи из моје генерације био ту у маси и славио велике медаље са шампионата наших славних кошаркаша, одбојкаша, ватерполиста, свих људи који су фантастично представљали Србију.

Био сам овде неколико пута, али ово је непроцењиво и незамењиво, ово се више никад неће поновити. Да стојим поред великих шампиона, али великих људи, са којима имам пријатељски однос, са њима сам причао пре изласка овде. Осетио сам њихову слогу и заједништво и тај моменат људскости. Бориша је херој нације и заслужујете да му сви скандирате. Бориша, Бориша – почео је Новак.

– Хоћу да завршим са овим речима, на свету, ниједна нација нема овај дух који ми имамо. Живела Србија.