• Почетна
  • СПОРТ
  • НОВАК: Тенис више неће бити приоритет, једва чекам да мењам пелене
Прочитај ми чланак

НОВАК: Тенис више неће бити приоритет, једва чекам да мењам пелене

0
ФОТО: Profimedia.rs

ФОТО: Profimedia.rs

Најбољи српски тенисер каже да он и његова вереница Јелена Ристић нестрпљиво ишчекују принову и да ће се у потпуности посветити родитељским обавезама.

Стиже још један члан породице Ђоковић: Новак и Јелена се радују принови

– Једва чекам да мењам пелене и да не спавам ноћима. Знам да ће то бити веома тешко и да ћу бити стално уморан, али јако се радујем том периоду свог живота – рекао је Ђоковић у интервјуу за италијански лист „Газета дело спорт“.
 

Он верује да ће га наследник мотивисати да оствари боље спортске резултате.

– Имам неколико добрих пријатеља који имају децу и који се баве тенисом, попут Ивана Љубичића. Он је хтео да одустане од тениса у једном тренутку, али када је добио дете пронашао је неисцрпну мотивацију и сада игра боље него икада. Надам се да ће се то десити и мени – рекао је други рекет света.

Новак је признао да ће му се након рођења детета променити приоритети.

– Пробаћу да се вратим на прво место АТП листе, јер је тенис свакако моја љубав, посао и страст. Зато ћу покушати да скупим снаге да освојим сва такмичења. Међутим, са доласком бебе тенис ми сигурно више неће бити главни приоритет – казао је Ђоковић.

На питање италијанске штампе како ће да васпитава дете, Новак је одговорио:

– Имам срећу да радим оно што волим, али ништа ми у животу није дошло лако, за све сам морао добро да се помучим. Тако да ће свакако један од принципа током његовог одрастања бити: „Не узимај ништа здраво за готово, за све је потребан рад“.

Тенисер је додао да ни он ни Јелена нису још у потпуности свесни шта их очекује као родитеље.

– Јелена је најбоље описала осећања која нас очекују: „Добијамо извор неисцрпне радости, боље од овога не може, креће ново поглавље у нашим животима“. И заиста је тако. Веома сам срећан, мада ми сви говоре да ћу још већу радост доживети када беба почне да се мрда у стомаку. Ко зна, можда уради и бекхенд – закључио је Ђоковић.

Подсетимо, Новак и Јелена су 24. априла преко друштвене мреже Твитер, са одмора у Атини, обавестили јавност да очекују принову. Мајка нашег најбољег тенисера Дијана за „Блиц“ је рекла да ће на свет доћи „још један мали генијалац“, док је Новаков најмлађи брат Ђорђе открио да цела фамилија очекује да Јелена роди девојчицу.

(Блиц)