Прочитај ми чланак

Новак стао у финалу: Мареј освојио Вимблдон!

0

djokovic-marej

(Вести)

Енди Мареј савладао Новака Ђоковића после боље игре и великих грешака српског тенисера – 6:4, 7:5, 6:4.

Новак је већ у првом сервис гему спасавао три брејк лопте, и то као да је био јасан сигнал да га сервис неће служити овог недељног поподнева. Затајио је кад је то било најважније, док је с друге стране Мареј погађао први сервисс онда кад је то било најважније, у тренуцима кад се бранио од Новакових прилика да му одузме сервис. Испоставило се да кључни брејк Шкот направио у седмом гему првог сета, кад Ђоковић није освојио ниједан поен. Већ у следећем гему српски ас имао је шансу код 15:40, али је Мареј извукао и решио сет у своју корист – 6:4.

Чинило се да је Ђоковић почетком другог сета на путу да пронађе добар ритам. Повео је са 4:1, имао гем лопту код 4:2, али је сервис опет заказао. Мареј се вратио, код 4:3 опет је сервисима спасио две брејк лопте, а код резултата 5:5 прави нови брејк после велике грешке Новака Ђоковића на форхенду. У следећем гему није дозволио српском тенисеру да освоји поен – 7:5!

Треће сет је личио на други. Новак је опет имао вођство од 4:2, али се од тог тренутка његова игра потпуно распала. Буквално је поклонио брејк Мареју, који је смањио на 4:3, а онда као у трансу одиграо три наредна гема и просто почистио са терена великог противника – 6:4. Истина, код резултата 5:4, Ђоковић је спасио три меч лопте, имао је две брејк шансе, али се Мареј извукао и из ове ситуације и заслужено славио.

Тако је Мареј испунио снове Британаца, док је Ђоковић одиграо један од најслабијих мечева од момента кад је постао светски број 1.