Прочитај ми чланак

Новак се „сломио“ и заплакао после финала, стигле га емоције због сина…

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успео да задржи емоције после финала Вимблдона са Карлосом Алкаразом.

Новак је поражен у пет сетова великог финала са 6:1, 6:7 (6), 6:3, 1:6, 4:6 и на крају му је било више него јасно шта је пропустио.

Имао је у почетку петог сета шансу да направи брејк, промашио је зицер, одмах у следећем гему је претрпео брејк и то је преломило.

„Добар дан, није толико добро за мене, али јесте за Карлоса. Морам да похвалим Карлоса, када си морао да сервираш добро имао си велике сервисе, заслужио си и честитам. Мислио сам да ћу имати проблем с тобом само на шљаци и можда на бетону, али не на трави“, признао је Ђоковић после пораза.

Алкараз је пре доласка у Лондон на Вимблдон освојио турнир у Квинсу и показао је класу упркос томе што је имао тек неколико мечева на травнатој подлози пре ове сезоне.

„Невероватно је оно што си урадио, и у Квинсу, честитам стварно. Никад не волите да губите овакве мечеве, али када се смире емоције. Мораш да будеш миран, можда сам требао да изгубим нека финала раније, да поменем неко против Федерера овде 2019. године, али је сад све поравнато“, рекао је Ђоковић који се потом расплакао.

„Тешко је прогутати ово сада, али можда сутра. Био сам благословен са много добрих играча, поражен сам од бољег играча и морам да му честитам. Драго ми је да ми је син и даље ту и да се и даље смеје… Волим те, хвала што ме подржаваш, даћу ти велики загрљај“, рекао је Ђоковић ком је на додели пукао глас.