Прочитај ми чланак

НОВА ТИТУЛА: Новак почистио Раонића (ВИДЕО)

0

93463344456ef18ae6c9d3792592413_w640

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је Мастерс у Индијан Велсу победом над Милошем Раонићем 6:2, 6:0.

Ђоковић владар Индијан Велса!
Српски тенисер је тако постао рекордер у калифорнијској пустињи са пет трофеја на овом турниру.

Ђоковић је уједно изједначио рекорд Рафаела Надала са 27 освојених Мастерса.

Српски тенисер је добио и шести међусобни дуел са Раонићем, а за то му је било потребно сат и по времена.

Оба сета отворио је брејком, што му је умногоме олакшало пут до победе, али и то што је на другој страни имао нерасположеног противника којем ништа није ишло од руке у походу на први Мастерс у каријери.

Ток меча.

Слабим сервисом почео је Раонић меч, а после прве дуже размене удараца и изласка Канађанина на мрежу, Ђоковић стиже до брејк лопте. Из тешке позиције није успео да освоји поен, а у наредном Раонић смечује за предност. Ђоковић до друге брејк лопте стиже високим лобом, а Раонић избацује лоптицу у аут за вођство српског тенисера.

И наредни гем био је компликован, виђено је неколико атрактивних поена, а први рекет света из треће шансе стиже до 2:0. После два тешка гема, уследио је један лакши за Ђоковића, на сервис противника стиже до три брејк лопте, Раонић избацује лопту у аут, а Србин долази до 3:0 без изгубљеног поена у трећем гему.

Ђоковић је поново имао 40:0, Раонић коначно прекида налет противника, али само на кратко, јер српски тенисер ништа не препушта случају и води са 4:0. Раонић је наставио са лошим сервисима, мали број поена је освајао из другог покушаја, а правио је и неизнуђене грешке, па је после доста муке и скоро пола сата игре освојио први гем – 4:1.

И један и други били су сигурни на свој сервис, Раонић успева да продужи први сет. Ђоковић стиже до 40:0, али прави прву дуплу грешку на мечу, после чега Раонић осваја два узастопна поена, али онда прави нову грешку и српски тенисер осваја сет – 6:2.

Извор: Б92