Прочитај ми чланак

НОВАК О „ПОГРДНОЈ РЕЧИ“ којом су га називали Мадриђани

0

Новак Ђоковић је у Мадриду освојио 33. мастерс титулу у каријери, а многи су приметили да је ове сезоне имао нешто јачу подршку.

Познато је да највећу подршку и то не само у Мадриду имају Рафаел Надал и Роџер Федерер и Новак је на многим турнирима увек био у њиховој сенци кад је реч о навијачима.

Међутим, како су Федерер и Надал испали пре финала, Ђоковићу се отворио простор ка новој титули, што је он и искористио и победио у финалу Грка Стефаноса Циципаса.

Када су Новака после финала питали шта мисли о томе што сада има видно јачу подршку у Мадриду и Шпанији, он их је подсетио да није одувек било тако.

Годинама уназад у Мадриду је вођења кампања чији је био циљ да се повећа свест код људи о значају одржавања чисте околине и заштите природе.

Логично, и Новак, Федерер и Надал су били део свега, тако да су се широм града могли видети билборди на којима су се видела њихова лица и поруке упућене људима да поведу рачуна о чистоћи.

„Био сам део те кампање да се очисти Мадрид, мислим да су свуда били банери на којим смо Роџер, Рафа и ја. Онда сам видео те написе испод, ‘Новак је мадалењо’. Ето, тако се осећам“, признао је Новак.

„Мадалењо“ је шпанска реч увредљивог карактера. Међутим, Новак каже да се у последње време много тога променило.

„Захвалан сам публици што ми је ове године пружила велику подршку. Наравно, Рафа ће увек бити Рафа у Шпанији, ту нема говора. Ипак, имам осећај да је много људи навијало за мене у финалу тако да сам им захвалан на томе“, закључио је светски број један.

Новака ове недеље очекује такмичење на Мастерсу у Риму. Слободан је у првој рунди, а у другој игра са бољим из сусрета Карењо Буста – Шаповалов.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!