Прочитај ми чланак

Новак наставио серију, пао и Гаске

0

Novak size3

Новак Ђоковић остварио је и трећу победу на завршном Мастерсу у Лондону, пошто је у последњем колу групе Б био бољи од Ришара Гаскеа 7:6 (7-5), 4:6, 6:3.

Новак није играо на свом максимуму, имао је пад у другом сету, али је ипак дошао до 20. победе у низу и нових 200 АТП бодова.

Меч је трајао два сата и девет минута и није био баш високог квалитета, што нам говори чињеница да су обојица завршили у минусу када је реч о односу винера и неизнуђених грешака – Ђоковић 30-45, Гаске 27-33.

У полуфиналу у недељу од 15 сати састају се Роџер Федерер и Рафаел Надал, а од 21 час играју Ђоковић и Вавринка, уз преносе на ТВ Б92.

Ђоковић је са Вавринком одиграо два антологијска меча на Грен слем турнирима ове године – у Мелбурну и Њујорку Новак је славио у пет сетова, а дуел из Аустралије био је један од најбољих ове године.

Упркос томе, Новак је супериоран у дуелима са Швајцарцем и води са 14-2 у победама.

Rišara Gaskee3

Ток меча:
Већ у првом гему Новак је јасно ставио до знања да је озбиљно схватио меч – уз одличне ритерне, дошао је до две везане брејк шансе и реализовао је већ прву изласком на мрежу.

Ђоковић је све до завршнице сета лагано узимао гемове на свој сервис, али то као да га је опустило у десетом гему. Гаске је одиграо неколико изузетних удараца и створио је три везане брејк шансе – прву је спасао добрим сервисом, али је на другој релативно лак волеј послао у мрежу (5:5).

Убрзо се ушло у тај брејк, у којем је концентрисанији био Новак – направио је мини брејк у раној фази, али је на 6:4 промашио бекхенд паралелу. Ипак, већ у следећем поену Ђоковић је истим ударцем урадио главни посао и потом је смечом дошао до сета – 7:6, 7:5 у тај брејку.

На почетку другог сета Новак је одиграо јако лош гем – прво је Гаске сјајним бекхендом дошао до брејк лопте, а онда је Ђоковић промашио зицер и Француз је повео 2:1.

Ђоковић није играо како уме, а Гаске је лако чувао предност брејка. До краја сета Новак није имао ниједну брејк прилику, па је Француз изборио трећи сет.

Оно што није учинио током целог другог сета, Новак јесте на почетку трећег – захваљујући сјајној одбрани и Гаскеовој грешки дошао је до две везане брејк лопте, а реализовао је другу још једном грешком супарника (2:0).

У четвртом гему Новак је пропустио још две брејк лопте, али то га није деконцентрисало у наставку меча – лагано је добијао своје гемове и асом је окончао меч.