Прочитај ми чланак

Новак емотивно о Косовском боју, па критиковао уџбеник за 6. разред историје

0

Новак Ђоковић је већ неколико пута обелоданио да га посебно занима алтернативна историја Срба, а изнео је и занимљиво виђење уџбеника за историју, посебно за 6. разред.

Најбољи тенисер света је говорио о издањима која тренутно чита, а један од гледалаца се у коментарима укључио споменувши Винчу, па је Ђоковић направио малу дигресију.

– Винча, него шта, Лепенски Вир. То је невероватно, то ми је чудно. Шести разред основне школе, историја, од 100 страница, десетак непуних страна о Винчи и Лепенском Виру. Мало је чудно да се више учи о Риму и њиховој империји, античкој Грчкој, него о староседеоцима Балкана, на ком се ми налазимо – рекао је Ђоковић.

– Људи у Подунављу и та племена су најстарији у Европи по овим писцима, у некој забележеној историји Европе. Најстарији археолошки предмети су око 10.000 година стари, налазе се у Винчи – додао је Ђоковић.

Иначе, он је иронично одговорио на критике због коментара на рачун вакцине против корона вируса, а посебно је поздравио све који се боре за истину о српској историји.