Прочитај ми чланак

Новак експресно до полуфинала

0

Novak Djokovic

Новак Ђоковић палсирао се у полуфинале турнира серије 500 у Пекингу бриљантном победом против Сема Кверија у два сета – 6:1, 6:2.

Српски тенисер, који у Пекингу брани титулу, у борби за ново финале ће играти против Ришара Гаскеа.

Ђоковић је против Кверија одиграо бриљантно, па је Американац морао озбиљно да се помучи да освоји ова три гема. Направио је четири брејка, а ривалу није дозволио ниједну прилику да му одузме сервис.

Српски тенисер од самог почетка деловао је много боље на терену у односу на дуел против Вердаска у претходној рунди.

Добио је прва два сервис гема без изгубљеног поена, а у другом гему је направио први брејк искористивши другу брејк лопту (3:0). У четвртом гему Квери ни на свој сервис није успео да освоји поен, па је први сет практично одлучен већ после 11 минута – 4:0.

Пет минута касније Ђоковић је стигао до три везане сет лопте при восђтву од 5:0, али није окончао сет ‘кромпиром’. Квери је убацио неколико првих сервиса, прорадио му је и форхенд, па је Новак до 1-0 дошао ипак у седмом гему после 20 минута (6:1).

Веома важан, пре свега за Кверија, био је почетак другог сета. Новак је међутим наставио са скоро савршеним тенисом, па је одмах на старту направио нови брејк. Српски тенисер без проблема је одржавао брејк вишка до седмог гема, када је поново одузео сервис Американцу, а затим и лако привео меч крају, 6:2 после 53 минута.

Б92)