Прочитај ми чланак

НОВАК: Држали нас у „мраку“ два сата

0

Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Вимблдона, а после меча прокоментарисао је понедељак и ситуацију око одлагања меча.

Рафаел Надал и Жил Милер играли су епски меч на терену број један, а после њих су по распореду требали да играју Ђоковић и Манарино.

Међутим, меч је трејао пет сати и било је очекивано да ће се Новаков меч преместити на Централни терен, али су организатори на крају због безбедносних разлога одлучили да дуел одложе за уторак.

„Мислим да је грешка што нисмо играли јуче, то је била погрешна одлука. На Централном терену је могло да се игра јер има кров и светла, могло смо да играмо до 23.00, али су они донели такву одлуку. Отишли смо код судија и супервизора око 20 часова и не видим логику зашто се није играло јуче. Срећом, данас су нас ставили на Централно терен“, рекао је Новак, а потом и додао.

„Рекао сам све што сам имао о томе. Није ми јасно зашто нисмо играли синоћ, желео сам да играмо и било је услова. Држали су нас у ‘мраку’ више од два сата. Судије су биле неодлучне и на крају није било премештања мечева“, додао је српски тенисер.

Када је реч о рамену, Новак није хтео да то коментарише, да се људи не би „качили“ за то.

„Разумећете, али не желим о томе да причам, посебно јер је друга недеља Гренд слема. Не желим да се прича о томе и да се други људи и играчи можда ‘каче’ на то“, казао је четврти играч света.

Ђоковић је после меча на интервјуу за телевизију, рекао да је постојала велика рупа на терену, па су га новинари на конференцији за штампу питали у чему се радило.

„Мислим да су људи задужени за одржавање терена компетентнији да причају о томе. Знате, трава је подлога која захтева највише пажње и што више играте на њој њено се стање све више погоршава. Стање је такво какво је и не може ту ништа променити. Знам да се организатори труде да је одрже у најбољем могућем стању“, рекао је Новак.