Прочитај ми чланак

Новак Ђоковић: ПРОВОЦИРАЛИ СУ МЕ, показао сам им где им је место!

0

Бранилац титуле на лондонском Вимблдону српски тенисер Новак Дјоковић пласирао се данас у осмину финала тог гренд слем турнира, пошто је победио 114. тенисера света Американца Дениса Кудлу после три сета, 6:4, 6:3, 7:6.

Ђоковић је на крају меча говорио о свом детињству и начину на који се успео као светски број један и новинаре је занимало да ли је себе виђао као аутсајдера.

Foto: youtube.com

„Зависи како гледате на то. Ја себе не видим као аутсајдера, мој пут је био другачији него осталим тенисерима и ја нисам заправо желео да се жалим, није ми криво ни због чега што се десило, већ сам захвалан на свему пошто сам због тога постао оно што сам данас. То ме је научило да будем јак, да се борим и да никада не одустајем ма клолико било тешко. То је живот, не иде увек све како треба. Кудла се борио као лав, одиграо је сјајно сваки поен и добио чини ми се четири гема у низу, па сам мало успорио темпо и пронашао начин да га победим. Ударци су му били равни, а познато је да се одлично креће чак и на подлози каква је трава. Кудла је јако добар играч и ја нисам превише задовољан својом данашњом партијом. Поготово сервисом, то је моје јако оружје и данас није било тако“, објаснио је Новак Ђоковић.

После једног поена на крају си славио мало агресивније, викао си, режао… Да ли је то због публике која ти није пружила много подршке?

„Не. Видите, у жару борбе се такве ствари десе. Емоције, стрес, притисак, све што се деси на терену се испољи. Некада можда делује да покажемо превише и то се мени данас догодило“, рекао је Ђоковић и додао:

„Види, да будем искрен, то није нешто што људи не виде. Чињеница је да ја 90 посто мечева, ако не и више, играм и против противника и против стадиона. Ретко где добијам више подршке од свог противника. То је нешто на шта се јесам навикао, али с друге стране, човек сам, имам емоције, и наравно да се деси да ме неко избаци из такта и да ме изнервира, када ме провоцирају. Било је неколико њих, али не бих сада о томе. Та бурна реакција је била можда бурнија него што би требало да буде, али морао сам то да избацим из себе, и да им покажем где им је место,“ закључио је Ноле.

Ђоковић ће у осмини финала играти против 20. тенисера света Чилеанца Кристијана Гарина, који је победио Шпанца Педра Мартинеса са 6:4, 6:3, 4:6, 6:4.