• Почетна
  • СПОРТ
  • НОВА ТУЧА: Србин премлатио Хрвата у најјачој хокејашкој лиги на свету (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

НОВА ТУЧА: Србин премлатио Хрвата у најјачој хокејашкој лиги на свету (ВИДЕО)

0

lucic

Велики Србин из дијаспоре, одлични хокејаш Бостона Милан Лучић, учествовао је у новој тучи на хокејашком терену. Овог пута сукобио се са Канађанином хрватског порекла Луком Газдићем – играчем Едмонтона.

Овом физичком обрачуну претходио је вербални, после неколико секунди туче судија их је раздвојио и одстранио са терена.

Лучић је Србин који је рођен и одрастао у Америци, а родитељи су му с Пала код Сарајева и он никада није крио, ни занемаривао српско порекло.

Рођен је у Ванкуверу 1988, а његов отац Добривоје Лучић емигрирао је у Канаду с Пала када је имао 27 година. Мајка Снежана Кеса имала је две године када се с родитељима одселила из Херцеговине.

Зато не чуди његов ратнички карактер и глад за успехом, који показује на свакој утакмици, а нема меча у којем се није потукао, јер, како је сам рекао, воли чврст контакт. Међутим, Лучић бије кога стигне, нема разлике да ли је у питању Американац, Канађанин, Рус, Чех… Он је својеврстан рекордер, јер је у последњих пет година, откако је у НХЛ каравану, имао чак 48 туча, што је приближно десетак по сезони.

Лучић је 2011. постао једини Србин који је тријумфовао у НХЛ лиги и освојио легнедарни Стенли куп, а пехар је однео у Ванкувер, и то у православну цркву да га покаже земљацима.

– Истина је, признајем, волим добру тучу. Ако ме неко изнервира, не остајем му дужан. Не договарамо се око туча, али увек знаш ко је од противничких играча спреман да се побије – рекао је једном Лучић.

Више о Милану Лучићу прочитајте ОВДЕ