Прочитај ми чланак

Њујорк: Ноле организује аукцију за децу Србије

0

Наш најбољи тенисер и његова фондација организују добротворну аукцију 12. септембра. Међу гостима Дона Каран, Енди Гарсија, милионери из Америке, топ модели….

КАДА Новак Ђоковић позове, најпознатија имена Сједињених Америчких Држава спремна су да помогну. Наш најбољи тенисер, у име своје хуманитарне фондације, приредиће добротворну вечеру у Њујорку, непосредно по завршетку Ју-Ес опена, 12. септембра у једном од елитних локала у центру града.

У плану је да се организује аукција, на којој ће бити скупљана средства за децу Србије. Новак се, наиме, определио да свој хуманитарни рад посвети улагању у програме раног образовања и обнову и изградњу вртића.

Међу гостима ће бити велики број угледних званица из света спорта, модне индустије, бизниса, али и више филантропа, познатих по учешћу у добротворном раду.

Први међу њима је Новаков лични пријатељ, Роналд Баркл, амерички пословни магнат, чије богатство се процењује на 3,2 милијарде долара. Место на аукцији заузеће и Енди Гарсија, чувени холивудски глумац, који се прославио улогама у филмовима „Кум 3“, „Океанових 11“, „Када човек воли жену“, „Недодирљиви“….

Ђоковићев предлог да се укључи у цео догађај радо је прихватила и једна од највећих модних креаторки на свету, Дона Каран, власница истоименог бренда, такође позната по добротворном раду. Новакова гошћа биће и права модна институција, уредница америчког „Вога“, Ана Винтур (годишње зарађује 2.000.000 долара), затим Пољакиња Ања Рубик, један од најтраженијих топ модела данашњице.

Долазак на вечеру потврдили су и Мо Стојновић, први човек компаније „Јана вода“ за америчко тржиште, као и Милутин Гетсби, филмски продуцент, познат и по томе што је на једној од ранијих добротворних аукција, купио Мадонину белу акустичну гитару за 300.000 евра. Потом јој је вратио, како би се њена деца играла и свирала баш на овом инструменту.

Циљ аукције и, уопште, мисије Новаковог фонда је да се помогне деци, тиме што ће им се омогућити да развијају и остварују своје потенцијале у безбедном, креативном и лепом окружењу, и да, што је више могуће, забораве на тешкоће са којима се суочавају.

 

( Новости )