• Почетна
  • СПОРТ
  • Николић: Партизан нема дрим тим, надам се да ће доћи још неки играч
Прочитај ми чланак

Николић: Партизан нема дрим тим, надам се да ће доћи још неки играч

0

sp-nikolic_620x0

Жеља и смернице тренера Партизана Марка Николића у најсмелијим сновима су Бајерн, Барселона и Борусија из Дортмунда, а реалност каже да је потребно још много зноја да би нови Партизан бар у домаћим оквирима представљао недостижан циљ за ривале.

Неизвесност из првог дела сезоне, када је Партизан вечитом ривалу побегао само један бод наставиће се и у наставку сезоне по речима младог стручњака.

На првом брифингу са медијима по повратку у Белек, шеф струке црно-белих је нагласио да потенцирање квалитетних појачања клуба из Хумске не значе аутоматски и сигурну доминацију.

– Нисмо дрим тим – ауторитативно је на питање о можда и најбоље одрађеном прелазном року у последњих неколико година одговорио Николић. – У Партизану су увек максимална очекивања, а када је тако, боље је имати велика очекивања и добар тим, него иста таква са слабијим тимом. Ми смо се практично тек окупили, а уз то напустио нас је и најбољи играч. У сваком случају више тога је испред нас него онога што је остало иза нас.

Чињеница да не жели да се буса у груди са избалансираним тимом, квалитетно и правовремено доведеним појачањима не значи да Николић у старту прави одступницу, већ једноставно не дозвољава да било ко полети док је „авион на писти“.

– Пратим и дешавања код конкурената и не само у Звезди, већ и Нови Пазар, Јагодину, ОФК Београд… Додуше, због обавеза код нас нисам имао довољно времена за озбиљнију анализу, али сам свакако у току. Сигурно је да од нас све зависи и тиме ћу се бавити, а каква је политика осталих клубова, то остављам њима. Ривали су за респект, очекујем занимљив други део шампионата, а на нама је да учинимо све да та неизвесност не буде око Партизана и утакмица које ми играмо.

Оно што ће Партизан без обзира на припремни период и уиграност, која би требало да изађе као производ тог рада, добити је много дужа клупа.

– Конкуренција не може да нам представља проблем, већи је проблем када је нема и зато нам је потребно 17-18 фудбалера у ротацији. Надам се да ће доћи још неки играч. Када почне првенство биће картона, повреда и зато је важно да будемо добро попуњени. Не плашим се чињенице да не могу сви на терен, јер та прича о депресији играча који нису у комбинацији за стартну поставу постоји само код нас.

Притисак, реч која се у фудбалској терминологији троши и више него што је потребно, добиће на тежини у другом делу сезоне, како због чињенице да је Партизан на папиру јачи него јесенас, тако и због минималне предности над вечитим ривалом.

– Морамо да будемо спремни од првог дана, све остало је ствар мотивације. Разумем медије и јавност да им је цела та прича око титуле занимљива, али фудбал се играо и играће се и после победа и после пораза. Све то што се дешава са стране би требало да остане око нас, а не да се нађе у нама. Најважније је да се добро спремимо и да се добро такмичимо. Верујем да ће из тога проистећу жељени резултат – закључио је Николић.

(Новости)