Прочитај ми чланак

Барселона: Трансвеститска радионица за децу од 6 година

0

Намера је да се током радионице деци говори да треба да „сазнамо које тело желимо да изградимо за себе.“

Шпанска Фондација хришћанских адвоката захтевала је од Суда за административне парнице у Барселони да предузме јаке мере предострожности како би спречила одржавање трансвестиске радионице (тзв. крос-дресинг) у Тераси, намењене деци од само шест година.

Радионица је део „Фестивала Тераса нове тенденције“ у организацији Градског већа Терасе (Барселона).

Хришћански адвокати тврде да се овом радионицом нарушава право на заштиту младости и детињства, право родитеља да одлучују о образовању своје деце и обавеза градске управе да буде неутрална.

Организација правника наводи да поменута активност повлачи са собом „ненадокнадиву штету за малолетнике, приклањање идеологији и њено наметање од стране јавне управе кроз морално контроверзне активности које могу довести до збуњености у погледу доживљаја полности код малолетника, родне дисфорије и других проблема везаних за ментално здравље.”

Како су описали организатори радионице, током активности „три дрег краљице биће с нама док покушавамо да сазнамо које тело желимо да изградимо за себе.“ Поред тога, овај догађај настоји да „уведе питање родне флексибилности од пластичности и крос-дресинга“ (облачења као супротни пол – прим. прев.)

Председница Хришћанских адвоката Полонија Кастељанос рекла је да „политичари користе своју позицију да наметну идеологију, у чему иду толико далеко да крше наша основна права. Овакве активности требало би да доведу до дисквалификације одговорних лица. Родитељи имају право да одлучују о образовању своје деце. Ове активности не само да нису образовне, већ могу представљати и кривично дело.”