Прочитај ми чланак

НЕСТВАРНО, ЈОКИЋ ШУТНУО САМО ЈЕДНОМ И ПРОМАШИ ПОБЕДУ! Бјелици „нула“, вратио се ..

0

Никола Јокић имао непријатан сусрет са "Гризлијем", Мемфис увукао Денвер у замку. "Бели" промашивао, Богдановић после десет пропуштених мечева коначно дебитовао у новој сезони. Херој вечери Хасан Вајтсајд...

Денвер је налетео на мину у Мемфису, бацања Марка Гасола су пресудила, а „Гризлији“ су се вратили својим принципима, одбрани. Спустили су Нагетсе на 39% шута, ово је била нанеефикаснија утакмима сезоне, такве обично добија Мемфис.

Јокић поново без учинка у нападу, шутнуо је само једном, и то за победу у последњем секунду, и промашио тројку. Имао је четири асистенције, седам скокова, али и изгубио чак шест лопти. Остатак тима очајан, Мареј је после ноћи каријере завршио са 15 поена, на другој страни, Гасол 20, колико је дао и Џарен Џексон Џуниор. Једноставно домаћин је убацио Денвер у свој ритам, како рекосмо, када се погледа резултат није чудно што је тим из Колорада изгубио други меч у сезони.

Канађани су били прејаки за Сакраменто, поново „Ибака фактор“, Шпанац игра фантастичну сезону, по 14 поена и скокова, 3 блокаде, има сјајне проценте шута. Леонард је убацио 25 поена, додао 11 скокова, на другој страни Бјелица без поена, промашио је свих пет шутева, видели смо коначно и Богдановића. Зарђао је, 7 поена за мање од 20 минута, није много ни шутирао, биће му потребно време да се врати у ритам, мада је погодио прва два шута. Поздрављен је овацијама…

Торонто је иначе водећи тим лиге, када су у оваквој форми, ни јачи тимови не могу да им парирају, имали су 51 скок, највише ове сезоне.

Леборну је асистенција недостајала за трипл дабл, убацио је 24 поена, имао 10 скокова у победи против Минесоте којом су Лејкерси прескочили Вулвсе на табели. У финишу је Кајл Кузма одиграо одлично, дебитовао је Тајсон Чендлер имао девет скокова, био одличан у одбрани, играч његовог искуства ће доста помоћи Лејкерсима у рекету. Код „Вукова“, Роуз 31 поен, Батлер 24, али није вредело, Минесота је изгубила и седми меч на страни ове сезоне, и даље немају победу ван своје дворане.

Јута је одиграла једну од бољих партија у не баш импресивној сезони, вратио се Донован Мичел, одмах је офанзива боље функционисала. Убацио је 23 поена, Гобер је додао 17, уз 10 скокова и 4 блокаде. На другој страни Дончић опет најбољи, 24 поена, али и усамљен, његов тим је имао лоше проценте, направио 25 грешака, поклонио ривалу 31 поен. Занимљиво да је ово за Јуту тек прва победа на домаћем терену, али и први тријумф након четири пораза у низу.

Филаделфија је коначно славила ван своје дворане, Пејсерсима нису помогла ни 36 поена Оладипа. Симонс је командовао са 16 поена, 10 скокова, 8 асистенција, додао је и две блокаде, плеј Сиксерса је разиграо тим, после дужег времена видели смо и правог Дарија Шарића, 18 поена, 7 скокова, Ембид је дао 20, уз 10 ухваћених лопти. Домаћин је имао премало расположених играча да би парирао Сиксерсима, који ће сутра против Шарлота пробати да код куће задрже перфектан скор од шест победа од старта сезоне.

Пеликанси су очекивано славили против Булса, Ентони Дејвис је убацио 32 поена, имао 15 скокова, 7 асистенција, додао и 4 блокаде, када игра овако, противник једноставно нема решење. Миротићу је рука дрхтала против бившег клуба, испромашивао се, завршио са 9 поена, али имао је 15 скокова. Код Булса, Вендел Картер Џуниор оправдава очекивања након споријег старта, Лавин са 22 поена најефикаснији, али уз очајне проценте шута

Мајами је уз повратак Вајтсајда тукао Спарсе, 29 поена, 20 скокова и 9 блокада сјајног центра, нема сумње он је херој вечери, једна рампа му је недостајала да направи чудесни трипл-дабл, чак он и екипа сматрају да и јесте направио десету блокаду, али судије су мислиле другачије. Сан Антонио је лоше шутирао, 33% најгоре од 2008. у регуларном делу, за два поена били су баш очајни. Иначе, ово је за Вајтсајда први пут у каријери да победи Сан Антонио.

Никси су славили у Атланти, вратио се после меча паузе Тим Хардевеј Џуниор, убацио 34 поена бившем клубу, Енес Кантер је додао 17, уз 15 скокова. Детроит је добио у Орланду, 23 поена, 19 скокова за Драмонда, Фурније је бројао до 27 на другој страни, Вучевић 14, уз 9 скокова. Пистонси су јурили -15 на почетку, -11 у другом полувремену и стигли, тријумф је психолошки веома битан, прекид је лоше серије сада су на 50% успешности.

Оклахома је оправдала улогу фаворита против слабог Кливленда, за Кавсе им Вестбрук није био ни потребан. Шредер је убацио 28 поена, Џорџ 18, нису паничили ни када је домаћин успео да истопи њихову предност и поведе 80:78, на крају тројка Алекса Абринеса је отворила пут ка победи…

Резултати:

ЛА Лејкерс – Минесота 114:110
Сакраменто – Торонто 105:114
Јута – Далас 117:102
Мемфис – Денвер 89:87
Индијана – Филаделфија 94:100
Њу Орлеанс – Чикаго 107:98
Мајами – Сан Антонио 95:88
Атланта – Њујорк 107:112
Орландо – Детроит 96:103
Кливленд – Оклахома 86:95

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!