Прочитај ми чланак

Нереди уочи почетка СП

0

1

Сао Пауло — Полиција Сао Паула растерала је демонстранте који су протестовали против фудбалског Мундијала, тако што је употребила сузавац, шок бомбе и гумене метке.

Протести на којима је полиција интервенисала одржани су на дан одигравања прве утакмице шампионата свете на стадиону у Сао Пуалу између Бразила и Хрватске.

На десетине демонстраната окупло се у близини станице метроа носећи црвени транспарент са натписом: „Ако немамо никаква права, онда неће бити ни Мундијала“.

2

Он су најавили да ће доћи што ближе Коринтијанс арени, стадиону на којем ће бити одигран први меч Мундијала, али је полиција употребом силе спречила тај марш.

Како преноси британски ББЦ, протести су планирани и у другим бразилским градовима домаћинима Светског првенства.

Презентер америчког ЦНН-а Алекс Томас истовремено је на Твитеру објавио да је продуценткиња те мреже у Сао Паулу задобила тешку повреду руке извештавајући са нереда.

 

Трафо експлодирао, нестало струје на стадиону уочи отварања
Како јављају италијански новинари са стадиона у Сао Паулу, тамо је експлодирао трафо, па тренутно нема струје, само три часа уочи почетка премијерне утакмице између Бразила и Хрватске.

Повређених на срећу није било, ватрогасци су средили пожар, али је питање како ће то све изгледати на отварању.

Надамо се да се Бразил ипак неће обрукати, као и да протести, о којима смо писали током дана у нашем блогу, неће угрозити одржавање шампионата.

(ББС, Танјуг)