Прочитај ми чланак

„Немају дан стажа, немају знање“: Пикси дрско ударио на Видића и критичаре

0

Још једном је на критику одговорио нападом.

Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, истакао је како види однос народа према њему, али и критичаре.

Појаснио је да и даље осећа подршку јавности.

„Мислим да осећам. Да је мало другачије, не бих био селектор, ја морам да осетим искрену подршку да бих био овде. Кога? Свих! Представљам целу земљу. То је одговорност које сам и те како свестан, кад бих чуо ружне речи, негодовања, ја бих сам отишао. Осећам подршку. Слободно шетам по Београду и људи ми прилазе и честитају на успеху. Имам своје унутрашње задовољство, ја сам обећао и испунио, земљу учинио задовољном“, рекао је Стојковић.

Одговорио је још једном на реакцију Видића који је говорио о примањима селектора у претходне две године.

„Мислите да он зна колико ја зарађујем?“, рекао је Стојковић пре него што је водитељка прекинула и причу скренула у другу страну.

Претходних дана су га критиковали Раде Богдановић и Немања Видић, бивши фудбалери, а селектор је одлучио још једном да одговори дрско.

„Не могу ја с њима у полемику, не раде у фудбалу, немају дан радног стажа у фудбалу. То је навијачки, нема ту знања. Не могу да придајем пажњу томе и то ме не погађа. Мене би погодили кад би ми Венгер или Анчелоти критиковали, онда бих ставио прст на чело. Али када овако чујем негативне коментаре… То је њихово мишљење, а ја сам испунио циљеве које сам поставио пред себе и ФСС. Стратешки је све испуњено, да ли се то некоме свиђа или не, то је друга ствар“, поручио је на телевизији „К1“.

Појаснио је и да ће нешто мењати у саставу репрезентације у односу на Мундијал пре пута на Европско првенство у Немачкој.

„Нисам слеп и није да не разумем. Појави се тако нека индивидуа која себи да за право да искоментарише, са цинизмом, да вреднује моје квалитете као тренера, али то је све прихватљиво. Мењаћемо наравно, квалификације за СП су биле изузетно добре и та историјска утакмица у Лисабону ће остати записана у историји нашег фудбала. Због начина на који смо одиграли, како смо се понашали и дошли до победе. Квалификације за ЕП нису биле на том нивоу, сви противници су сада долазили са екстра мотивом, хоће да се доказују. Оно што смо ми некада били. Зато није лако, а када играте квалификације бодови су најважније. Знао сам да ће збир бодова 15-16 бодова бити довољно, а ми смо са 14 отишли даље. Нисмо били бриљантни, али смо у такмичарском смислу остварили резултат да будемо део ЕП“, нагласио је селектор.

Појаснио је и како ће изгледати припреме.

„Ми ћемо имати око петнаестак дана да се припремимо пред само такмичење и већ крајем маја ћемо да направимо скуп, а прва утакмица је 16. јуна. Играћемо пријатељске 4. и 9. јуна, не могу још да кажем против кога, а онда 11. јуна летимо за Немачку и у односу на Катар ће то бити другачије јер имамо више времена да се спремимо. Имамо и две утакмице у марту“, поручио је.