Прочитај ми чланак

Нелсон продужио уговор: Волим Звезду, волим Србију!

0

nelson1_620x0Ово је једна од мојих најбољих сезона у каријери, а имам прилику да живим у једом од најлепших градова у Европи – каже плејмејкер црвено-белих.

(Новости)
Плејмејкер Црвене звезде Демаркус Нелсон продужио је данас уговор са клубом са Малог Калемегдана на годину дана, уз могућност наставка сарадње још једну сезону.

– Волим Звезду, волим Београд – рекао је Нелсон, први Американац у историји који је одлучио да продужи уговор са црвено-белима.

– Уживао сам у Србији, заиста. Ово је једна од мојих најбољих сезона у каријери, а имам прилику да живим у једом од најлепших градова у Европи.

И са спортског аспекта је све било на максималном нивоу. Лепо сам се забављао са саиграчима, а организација у клубу је на врхунском нивоу.

Нелсон је посебно импресиониран навијачима
– То је нешто посебно. Црвена звезда као клуб на то мора да буде поносна. То никада и нигде у животу нисам видео. У четвртој утакмици финала смо играли лоше, али они нису престајали да нас бодре. То је невероватна љубав.

Због свега тога нисам много размишљао где ћу наставити каријеру. Оно што је још важније је чињеница да цео овај Звездин програм има будућност, препознао сам се у томе.

На констатацију да је први Американац који је продужио уговор са Звездом Нелсон је рекао:

– Заиста? То нисам знао. Дивно је имати такав податак, мислим да ће то бити разлог више да ме овдашњи људи, који су веома срдачни, памте.

О плановима за будућност Нелсон је рекао:

– Наредне сезоне играћемо Евролигу и то је фантастична ствар за нас играче, али и за клуб. Надам се да ћемо играти добро и да ћемо бити конкурентни најбољим европским клубовима. Ове године смо играли у три финала, освојили смо Куп, зато ћемо се максимално потрудити да наредне године будемо још успешнији.

Предстојећи одмор Нелсон ће провести у Америци:

– Ускоро путујем, а прва дестинација ће ми бити Лас Вегас. Потрудићу се да се што боље одморим, а много времена ћу проводити са породицом и пријатељима. Одморићу се мало од кошарке и припремити своје тело за наредну сезону. Нећу заобићи моју Калифорнију, а путоваћу мало и по источној обали – закључио је Нелсон.

Нелсон је потпуно оправдао очекивања и у АБА лиги је бележио просечно 8,6 поена по мечу, а Агрожив Суперлигу Србије је завршио са 11,4 коша и скоро четири асистенције по утакмици.

По укупном рејтингу био је трећи играч домаћег првенства, одмах иза Бобана Марјановића и Жофрија Ловерња.